Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Συναυλία Κυπουργού στο ΑΠΟΛΛΩΝ

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ερμούπολης & το Φεστιβάλ Άνω Σύρου «Στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη» συνεργάζονται για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Απόλλων το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 9μμ,τιμώντας το συνθέτη Νίκο Κυπουργό.

Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του Νίκου Κυπουργού αφορά στο θέατρο και στον κινηματογράφο, για το οποίο έχει πολλές φορές βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο συνθέτης έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους έλληνες σκηνοθέτες για περισσότερα από 50 θεατρικά έργα, ενώ άλλες τόσες είναι οι ταινίες, ελληνικές και ξένες, για τις οποίες έγραψε μουσική.

Από το πλούσιο αυτό έργο ο Νίκος Κυπουργός επέλεξε χαρακτηριστικά δείγματα, ποικίλου μουσικού ύφους, που αναδεικνύουν την πολυχρωμία της Ορχήστρας των Κυκλάδων που αποτελείται από εξαιρετικούς ντόπιους μουσικούς.

Εκτός από τους Συριανούς τραγουδιστές (Ανδρέα Γιαλόγλου, Κλέαρχο Καραγιαννίδη, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Σοφοκλή Κοσκινά, Αποστόλη Μάρη, Μαρία Κουσουλάκου, Παναγιώτη Μιχαλίτση, Νικολέττα Σταματούκου και Έλσα Χαραλάμπους)
τη βραδιά τιμούν συμμετέχοντας φιλικά η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Συμμετέχουν επίσης
η Χορωδία Νέων Μουσικού Ομίλου Σύρου
& η Παιδική Χορωδία Αθλητικού Κέντρου Δήμου Ερμούπολης.

Για την πλήρη εργογραφία, φιλμογραφία και δισκογραφία του Νίκου Κυπουργού: www.nikoskypourgos.com

Είσοδος: 10 €
Μειωμένο: 8€

Τα εισιτήρια διαρκείας του Φεστιβάλ
«Στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη»
ΔΕΝ θα ισχύσουν για αυτή την μουσική παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.