Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ Hμερίδα για την προετοιμασία και υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου κ. Βασίλειος Μπρακουμάτσος ανακοινώνει ότι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την προετοιμασία και υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 από την Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», στην οποία θα παραβρεθεί ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Ι. Μουρατίδης και καλεί τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους Δήμους και τις Κοινότητες, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης και τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να την παρακολουθήσουν.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ερμούπολης (ώρα έναρξης 10 π.μ.).

Υπενθυμίζεται ότι με Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ανατέθηκε στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. η αρμοδιότητα μελέτης και κατασκευής έργων υποδομών της Περιφέρειας, προϋπολογισμού άνω των 180 εκ. €. Μετά από αυτή την απόφαση η εταιρεία αναλαμβάνει το ρόλο του δικαιούχου για τα έργα αυτά, των οποίων θα επιμελείται τις διαδικασίες ένταξης, δημοπράτησης και κατασκευής, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τα μικρά κυρίως νησιά και τους μικρούς Δήμους και Κοινότητες που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να προετοιμάζουν και να υλοποιούν με τις δικές τους υπηρεσίες τα έργα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.