Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πολιτικές κόντρες μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με αφορμή τις Περιφερειακές εκλογές

Ο κ. Ρήγας σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κόκκινη κάρτα στον Κόκκινο από την Δικαιοσύνη, αλλά η Νέα Δημοκρατία τον κρατά στο «παιχνίδι». Μείζον ζήτημα εθνικής και πολιτικής τάξεως έχει προκύψει για την Νέα Δημοκρατία μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του εκλεκτού της υποψηφίου περιφερειάρχη για το Νότιο Αιγαίο κ. Χαρ. Κόκκινου… Και βεβαίως οι εκκρεμότητες του κ. Κόκκινου με την δικαιοσύνη δεν έληξαν με την συγκεκριμένη δίκη. Για αντίστοιχο θέμα ηθικής τάξης και μάλιστα μόνο με την άσκηση ποινικής δίωξης και χωρίς να έχει ακόμα παραπεμφθεί η υπόθεση στο ακροατήριο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ κ. Δημ. Μπάιλας παραιτήθηκε από την συγκεκριμένη διεκδίκηση.»
Ο κ. Χ. Κόκκινος: σε ανακοίνωσητου μεταξύ άλλων λέει: «Ο αυτόκλητος ηθικολόγος, Υφυπουργός της χειρότερης για τον τόπο κυβέρνησης, άρχισε τα … αυτογκόλ!!!” Το πολιτικό θράσος και την προσπάθεια παραπλάνησης του λαού απότον κ. Ρήγα, την έχουμε βιώσει και κατά το παρελθόν. Η αλαζονεία που τον διακρίνει, ιδιαίτερα δε μετά την υπουργοποίηση του και την «εσωκομματική του νίκη» κατά του κ. Μπάιλα, με την επιβολή του «δικού» του υποψήφιου χωρικού αντιπεριφερειαρχη στις Κυκλάδες κ. Πουσσαiου, έχει αυξηθεί σε προκλητικό και επικίνδυνο για τον τόπο βαθμό… Η ανακοίνωση σας «επαινεί» τον κ. Μπάιλα, που λόγω της άσκησης ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων. Μοιάζουν με όμορφα λόγια που εκφωνούνται σε πολιτικούς «επικήδειους», αφού είναι γνωστό σε όλους η αδυσώπητη πολιτική «κόντρα» μεταξύ του κ. Μπάιλα και του κ. Ρήγα, που πρόσφατα έχει δει και το φως της δημοσιότητας… Είναι «αθώος» η «ένοχος» ως Νομάρχης Κυκλάδων; Διότι η «καρατόμηση» του τον προσβάλει και δείχνει ότι το κόμμα του τον «πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα». – Το σκάνδαλο της πολεοδομίας Σύρου ξεκίνησε επί θητείας του κ. Μπάιλα ή νωρίτερα; Συνεχίστε τα «αυτογκόλ». Τα απολαμβάνουμε!!!»
Ο κ. Ι. Βρούτσης: Σε Δελτίο Τύπου αναφέρει:«Ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης των Κυκλάδων από τον κ. Ρήγα δεν πείθει κανέναν. Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, να μετατοπίσει τη συζήτηση ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών από τα πραγματικά προβλήματα των νησιών, όπως είναι το «βαλτωμένο ΕΣΠΑ», ο ανύπαρκτος Επενδυτικός Νόμος, η αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, το ψαλίδισμα των μισθών και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση των Δήμων και η κατάρρευση των υπηρεσιών Υγείας στα νησιά, αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία. Ο κ. Ρήγας, επιχειρεί με τις δηλώσεις του, να δημιουργήσει εντυπώσεις, μετατρέποντας ένα εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, σε γενικότερο πολιτικό πρόβλημα… Πιθανόν, ο κ. Ρήγας να πέτυχε μια εσωκομματική νίκη, θυσιάζοντας στο βωμό αυτής, ένα σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού η αναπόφευκτη έξοδος του κ. Μπάϊλα, ήταν το «άδοξο τέλος του αποδιοπομπαίου τράγου». Ας περιορίσει, όμως, τις θριαμβολογίες νίκης μέσα στα γεωγραφικά όρια της παράταξής του, αφού η επιχειρούμενη – από την πλευρά του – συγκάλυψη των «συντροφικών μαχαιρωμάτων», αποτελεί μέγιστο πολιτικό κυνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.