Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΡΟΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δήλωση για τις κατηγορίες περί "κωλύματος" συμμετοχής στις εκλογές

Αυτές τις μέρες γίνεται μεγάλη προσπάθεια από πολλές πλευρές να αμφισβητήσουν με διάφορους τρόπους και ο κάθε ένας από τη δική του πλευρά και για ίδιον όφελος, το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΥΡΟΥ και το συνδυασμό ΣΥΡΟΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Πάπιτση.
Μέσα στον πανικό τους και την αμφισβήτηση από τη Συριανή κοινωνία, λόγω των πράξεών τους, η οποία συνοδεύεται από αγανάκτηση του ψηφοφόρου, ανακαλύπτουν και διασπείρουν διάφορα.  Το τελευταίο είναι ότι παρουσιάζεται κώλυμα στο πρόσωπό μου για την υποψηφιότητά μου ως Δημάρχου, καθώς εκκρεμεί η αποπληρωμή από το Δήμο Άνω Σύρου προς την εταιρία στην οποία συμμετέχω ως ομόρρυθμος εταίρος «Πάπιτσης Γεώργιος και Σια ΟΕ» με διακριτικό τίτλο «Αειφόρος», έργο το οποίο είχε η εταιρία αναλάβει μέσω διαγωνισμού ως μειοδότρια.
Θέλουμε να γνωρίζετε την όλη διαδικασία, καθώς όλα ήταν νόμιμα και η εταιρία είχε αναλάβει με τη σύμβαση που υπέγραψε να ολοκληρώσει το εν λόγω έργο έως την 24 Φεβρουαρίου 2010, αλλά για λόγους για τους οποίους ευθύνεται πλήρως ο Ενιαίος φορέας διαχείρισης, δόθηκε παράταση έως την 24 Απριλίου 2010.
Η εταιρία παρά τις οικονομικές της επιβαρύνσεις, παρέδωσε στις 24 Απριλίου 2010 το έργο ως όφειλε (φυλλάδια, αφίσες, μπλουζάκια, διαφήμιση στον τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση).  Δυστυχώς όμως, κατά τη συνήθη τακτική του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων, από τις 24 Απριλίου έως και σήμερα, δεν έχει καταβληθεί το συμφωνηθέν ποσό στην εταιρία για το ανωτέρω έργο, το οποίο έχει αποπερατωθεί και παραδοθεί στον συμφωνηθέντα χρόνο.  Απομένει επομένως η τυπική καταβολή της αμοιβή της εταιρίας, η οποία μειοδότησε στον διαγωνισμό  με προϋπολογισμό  Έργου 22.656,50 ευρώ με ΦΠΑ. Η εταιρία μας έκανε την καλύτερη  προσφορά της τάξεως των 17.478,84 ευρώ με ΦΠΑ.   Μάλιστα, οι λοιποί συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ξαφνιάστηκαν και αναρωτήθηκαν πως θα ανταπεξέλθει η εταιρία ΑΕΙΦΟΡΟΣ με τόσο καλή προσφορά.
Το ανωτέρω ιστορικό που σας εξέθεσα αναφέρεται για ευνόητους λόγους, ώστε να γνωρίζει ο Συριανός Πολίτης και να μπορεί να κρίνει αντικειμενικά όλα τα γεγονότα.
Όσον αφορά την ύπαρξη ή μη κωλύματος στο πρόσωπό μου για την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου, σας αναφέρω τα ακόλουθα:
          Στο κάθε πρόβλημα υπάρχουν λύσεις και ο κάθε ένας έχει τις ευθύνες και τις επιλογές του στις όποιες αποφάσεις του. Υπάρχει και σίγουρα θα ξεπεραστεί το τυχόν εμπόδιο , γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε την τύχη αυτού του τόπου στην εκδίκαση μιας τυχόν ένστασης. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας για ανατροπή του κατεστημένου, που ακόμη και σήμερα προσπαθεί να κωλυσιεργήσει ένα θέμα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν και το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Την ταλαιπωρία, τη γραφειοκρατία και το «δε βαριέσαι…».
Οι λύσεις του προβλήματος είναι δύο, η καλύτερη προς όλες τις πλευρές είναι να πληρωθεί η υποχρέωση του Δήμου Άνω Σύρου προς την εταιρία μας και για τούτο έχουμε στείλει εξώδικο ώστε να λήξει ομαλά το θέμα. Οι υπηρεσίες δε, αποδέχονται με έγγραφα τους ότι τούτο είναι εφικτό και έχει ξαναγίνει από το Δήμο Άνω Σύρου στην περίπτωση του Σφαγείου της Σύρου με την υπ’ αριθ. 77/2009 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για ποσό πολύ μεγαλύτερο, 66.000 ευρώ, από το οφειλόμενο στην εταιρεία μας ,17.500 ευρώ.
Η εκμετάλλευση και η αδιαφορία να προωθήσει ο Δήμαρχος Άνω Σύρου την καλύτερη λύση δεν ωφελεί και δεν αρμόζει σε άνδρες που πολιτεύονται αλλά και στη Δημοκρατία που ζούμε. Δεν αρμόζει στην Ιστορία αυτού του τόπου. Τον καλώ έστω και την τελευταία στιγμή να προωθήσει το θέμα και να μην προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί, γιατί δεν το μπορεί και δεν πρέπει να με υποχρεώσει να αναγκαστώ να αποχωρήσω από την εταιρία μου, με αποτέλεσμα να δημιουργήσω πρόβλημα σε αυτήν και να καταβάλω υπεραξία περί τις δέκα χιλιάδες ευρώ.
Δηλώνω δε στο Συριανό Λαό που τόσο αγκάλιασε αυτήν εδώ την κίνηση ότι θα είμαι παρόν στις εξελίξεις και υποψήφιος Δήμαρχος με το Συνδυασμό μας ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Ευχαριστώ τους Συνεργάτες μου που είναι πλάι μου και στηρίζουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια της ΑΛΛΑΓΗΣ και της ΠΡΟΟΔΟΥ αυτού του ΝΗΣΙΟΥ.
          Θέλω να δηλώσω τέλος ότι, τίποτα δεν μας σταμάτα, η κίνηση μας καθημερινά δυναμώνει και δεν θα ακολουθήσουμε όλους αυτούς που βάλλουν με κάθε τρόπο εναντίον μας, καθώς η τοπική κοινωνία μας αγκαλιάζει και μας υποστηρίζει.  Δεν θα ασχοληθούμε με τις μικρότητες που θέλουν. Δεν αξίζει κάτι τέτοιο σε αυτόν εδώ τον ιστορικό τόπο.
          Αξίζει μια γενναία αναμέτρηση και αυτό κάνουμε.  Κάναμε την υπέρβασή μας κόντρα στους καιρούς , το δικομματισμό, στους φίλους μας αλλά με γνώμονα και κριτήριο το κοινωνικό όφελος, την προκοπή αυτού εδώ του τόπου και των ανθρώπων του γιατί το αξίζουν, για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση η οποία δε συνάδει με την Ιστορία μας.

ΠΑΠΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος
ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.