Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Δεκαβάλλα με το Δ.Σ.Εμπειροτεχνών -Οικοδόμων Εργολάβων

      Συνάντηση εργασίας  με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εμπειροτεχνών  -Οικοδόμων Εργολάβων είχε ο δήμαρχος της Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Ποσειδωνίας και τ.Πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων Σάββας Βαρθαλίτης. Ο κ.Δεκαβάλλας ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου για την πορεία της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για το πολεοδομικό της Ερμούπολης, επισημαίνοντας ότι χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως υπαιτιότητα από την πλευρά του Δήμου και παρότι μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά είχαν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις, τόσο από το κεντρικό ΣΧΟΠ του Υπουργείου Αιγαίου(2005) όσο και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού(2007), το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος δεν πήγε ποτέ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, (παρά το ότι οι συναρμόδιοι υπεύθυνοι των δύο Υπουργείων μας διαβεβαίωναν για το αντίθετο), με αποτέλεσμα να περάσει ανεκμετάλλευτος ο χρόνος και να κριθεί ότι χρειάζεται επικαιροποίηση της όλης μελέτης.
    «Η επικαιροποίηση αυτή» επεσήμανε ο δήμαρχος, «έχει ήδη ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έχουν γίνει τρείς συσκέψεις στο Υπουργείο Μεταφορών με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΥΠΕΚΑ, (τέως ΥΠΕΧΩΔΕ), και απομένει να ρυθμιστούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να «προχωρήσει» ο Δήμος σε νέα ανάρτηση της μελέτης».
     Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του σωματείου Ευάγγελος Πέτρου ανέπτυξε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την καθυστέρηση έκδοσης των οικοδομικών αδειών και προειδοποίησε ότι ο κλάδος τους θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Ο δήμαρχος  στην τοποθέτηση του είπε ότι όταν «περάσει» η υπηρεσία στην αρμοδιότητα και ευθύνη της δημοτικής αρχής (από 1-1-2011), και εφόσον επανεκλεγεί θα μεριμνήσει άμεσα για την οργάνωση και σωστή λειτουργία της υπηρεσίας, με σκοπό να δοθεί λύση και να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί.
     Τέλος,  ο δήμαρχος  επεσήμανε την ανάγκη να πιεστεί το Υπουργείο Πολιτισμού, έτσι ώστε να εγκατασταθεί επί τέλους στην Σύρο η αρμόδια υπηρεσία του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο σύντομη η διαδικασία έκδοσης των αδειών, για τις οποίες επιβάλλεται να δοθεί σύμφωνη γνώμη του ανωτέρω Συμβουλίου.
                                                                           




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.