Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Καταγγελία Θ. Δρίτσα, κοινοβ. εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, για την παράνομη προσαγωγή της συζύγου του συριανού πλοιάρχου Γιώργου Σκαλίμη

              

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί από την οικογένεια Σκαλίμη ότι η κυρία Μαρία Σκαλίμη, σύζυγος του απαχθέντος και κρατούμενου επί οκτάμηνο από Σομαλούς πειρατές πλοιάρχου, καθώς και φίλοι της οικογένειας προσήχθησαν δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος προκειμένου να εμποδιστούν να ανοίξουν πανό με το σύνθημα «Σώστε τον Έλληνα πλοίαρχο Γ. Σκαλίμη από τους Σομαλούς πειρατές». Σε επαφή μου με το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος διαπίστωσα ότι η προσαγωγή δεν είχε καμία νομική αιτιολογία, αφού τόσο η κα Σκαλίμη όσο και οι φίλοι της οικογένειας, ούτε διέπραξαν κάποιο αδίκημα ούτε η πρόθεση τους να αναρτήσουν το πανό αντίκειται στη νομοθεσία καθώς και ότι οι εντολές εδίδοντο από τα ηγετικά κλιμάκια της αστυνομίας που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη για την παρέλαση. Σε επικοινωνία που είχα με το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στάθηκε αδύνατο να μιλήσω με τον ίδιο τον κ. Χρήστο Παπουτσή και κατόπιν τούτου ζήτησα να διαβιβαστεί προς εκείνον η έντονη διαμαρτυρία μου για το γεγονός.
Αναμφισβήτητα, η ενέργεια της προσαγωγής της κυρίας Σκαλίμη και τριών ακόμα προσώπων που τη συνόδευαν καθώς και της παρεμπόδισης ανάρτησης του πανό, εκθέτει όχι μόνο την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά συνολικά την Ελληνική Πολιτεία. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση του Έλληνα ναυτικού και όχι να επιδίδεται σε αυθαίρετες ενέργειες σε βάρος μίας γυναίκας που προσπαθεί να σώσει τον άντρα της και αναζητά κάθε τρόπο για να εκφράσει την αγωνία της και να ευαισθητοποιήσει την Ελληνική κοινωνία και τις αρμόδιες αρχές. Γνωρίζουμε καλά πόσο προσεκτικούς χειρισμούς απαιτεί η προσπάθεια διάσωσης και απελευθέρωσης του πλοιάρχου Γιώργου Σκαλίμη και των άλλων ναυτικών αλλά αυτό με τίποτα δεν δικαιολογεί την αυθαιρεσία και την παρανομία από την μεριά του Ελληνικού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.