Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΜΕ Α΄ΚΥΚΛΑΔΩΝ Για την εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών


«Η εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων» (Δηλώσεις Υπουργών, Υφυπουργών και γενικών Γραμματέων , φαρισαίων και υποκριτών…)
Δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές καλούνται να παρακολουθήσουν την Α΄ φάση της εισαγωγικής επιμόρφωσης από Παρασκευή έως και Κυριακή τέσσερις φορές !!!! το επόμενο δίμηνο στον Πειραιά.
Απαιτείται από τους συναδέλφους να επωμιστούν το κόστος μετακινήσεων και διανυκτερεύσεων στον Πειραιά, χωρίς να υπάρχει καμιά εγγύηση από το Υπουργείο για το πότε θα επιστραφούν αυτά τα έξοδα, μιας και παραμένουν απλήρωτοι οι συνάδελφοι που πήραν μέρος στην εισαγωγική επιμόρφωση τις δύο προηγούμενες χρονιές.
Ταυτόχρονα πολλά προβλήματα θα παρουσιαστούν στη λειτουργία των σχολείων, καθώς οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοι θα λείψουν πολλές μέρες από τα σχολεία τους εξαιτίας της κάκιστης σύνδεσης το χειμώνα των περισσότερων νησιών με τον Πειραιά όπου καλούνται να ταξιδέψουν για να παρακολουθήσουν τα ΠΕΚ. Θα δημιουργηθούν έτσι πολλά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νομού αλλά και στη ζωή των συναδέλφων, οι οποίοι θα περάσουν τον περισσότερο καιρό μέχρι το Δεκέμβρη ταξιδεύοντας με δικό τους κόστος και με απίστευτη ταλαιπωρία, μακριά από την τάξη και τους μαθητές τους.
Πού είναι λοιπόν το ενδιαφέρον της κ. Υπουργού για το μαθητή; Η αναγνώριση της αξίας του εκπαιδευτικού και του έργου που αυτός προσφέρει; «Πρώτα ο μαθητής» στο «Νέο Σχολείο». Με τον εκπαιδευτικό λάστιχο με μια βαλίτσα στο χέρι να πληρώνει ο ίδιος την επιμόρφωσή του. Και το νησιώτη μαθητή της χειμερινής απομόνωσης να περιμένει να δέσει το καράβι στο λιμάνι για να κάνει μάθημα.


Απαιτούμε:
·         Να γίνει επαναπρογραμματισμός των ΠΕΚ σε 1 συνεχόμενη βδομάδα μαθημάτων για να αποφευχθούν οι συνεχείς μετακινήσεις ή στη χειρότερη περίπτωση να μπορεί κάποιος συνάδελφος για σοβαρούς λόγους να παρακολουθήσει τα ΠΕΚ σε άλλη περιοχή.
  • Να καλυφθούν προκαταβολικά από το Υπουργείο όλα τα έξοδα μετακίνησης και
            διαμονής εκτός έδρας των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών και όχι να
            καλυφθούν από τους ίδιους με την προοπτική να τα λάβουν στο μέλλον.
  • Να προβλεφθεί αμοιβή σε κάθε περίπτωση επιμόρφωσης εκτός ωραρίου εργασίας για τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς.
  • Να καταβληθούν άμεσα όλες οι οφειλόμενες αμοιβές και αποζημιώσεις σε επιμορφωτές και επιμορφούμενους από τα προηγούμενα χρόνια.
·         Αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια και λογικά αιτήματα σε σχέση με τα ΠΕΚ που θέτει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, απαιτούμε η παρακολούθηση των φετινών ΠΕΚ να μην αποτελεί προϋπόθεση για την μονιμοποίηση των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.