Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ομιλία Γ.Στουρνάρα για την οικονομική κρίση στο Επιμελητήριο

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος, καθηγητής κ. Γιάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.) - το οποίο, ως ανεξάρτητος φορέας, επεξεργάζεται το στρατηγικό, 10ετές σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας -  ανέλυσε τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης, τις ενδεδειγμένες για την αντιμετώπιση της πολιτικές .
Η εκδήλωση διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου στους ειδικά για την περίσταση διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου στην Ερμούπολη, σε «ζωντανή» σύνδεση με τα γραφεία  στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Μήλο, μέσω του συστήματος τηλε-διάσκεψης.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το πώς φτάσαμε ως εδώ, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο χρέος της Χώρας και τις επιλογές ώστε αυτό να μπορέσει να εξυπηρετηθεί. Αναρωτήθηκε, επίσης, ποιες μπορεί να είναι οι πηγές της ανάπτυξης και αν υπάρχει περιθώριο για κοινωνική πολιτική στο νέο αυτό σκηνικό. Τέλος, ο κ. Στουρνάρας απάντησε στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις των Κυκλάδων μέσα σε αυτή τη συγκυρία, ενώ αναφέρθηκε στις πιθανότητες επιτυχίας των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, παραθέτοντας τόσο ιστορικά στοιχεία, όσο και παραδείγματα καλών και κακών πρακτικών που εφαρμόστηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις.
Άποψη ΑκροατηρίουΟ απλός και κατανοητός λόγος του κ. Στουρνάρα έριξε «φως» στις δυσνόητες αυτές έννοιες, καθώς κι έναν «αέρα» αισιοδοξίας, με δεδομένη όμως την απαραίτητη προσπάθεια από όλους, κράτος, επιχειρήσεις, πολίτες.
Η εκδήλωση, η οποία διεξήχθη στους ειδικά για την περίσταση διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου στην Ερμούπολη και σε «ζωντανή» σύνδεση με τα γραφεία στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Μήλο, μέσω του συστήματος τηλε-διάσκεψης, έκλεισε με ερωτήματα των παρευρισκομένων προς τον καθηγητή κ. Στουρνάρα.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Αλέξης Τσιάντης.

 

3 σχόλια:

  1. http://www.tydky.gr/news/news/dipla-adikemenoi-ergazomenoi-sten-ellada.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=21628&PHPSESSID=935e5ac25119de22524007eaff204df8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι περιμένατε από ένα νεοφιλελεύθερο που ηρθε να μιλήσει σε επιχειρηματικό κοινό;να κηρύξει την επανάσταση ενάντια στο ΔΝΤ;είπε το ποιηματακι του μονόδρομου της λιτότητας κι εφυγε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.