Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση εργασίας για το πολεοδομικό ζήτημα της Ερμούπολης

Συνάντηση εργασίας μεταξύ α) του υφυπουργού Οικονομίας Περιφερειακής  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτη Ρήγα, β) της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Ελπίδας Τσουρή, γ) του δημάρχου Σύρου –Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα και δ) του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Ιωσήφ Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για το Πολεοδομικό Διάταγμα της  Ερμούπολης.
     Οι κύριοι Ρήγας, Δεκαβάλλας και Στεφάνου ενημέρωσαν αναλυτικά την υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων για το ιστορικό και την «Οδύσσεια» του Πολεοδομικού της Ερμούπολης και ζήτησαν την πολιτική της στήριξη  για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις το θέμα από την πλευρά του Υπουργείου όταν είναι ώριμο.
     Ο δήμαρχος Σύρου δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο θα ασχοληθεί η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου με τη νέα ανάρτηση της μελέτης, γιατί μέχρι τότε υπάρχουν πλήθος υποχρεώσεων, όπως εκτέλεση εισαγγελικών παραγγελιών, εργασία για τους ημιυπαίθριους χώρους, στήριξη των άλλων νησιών με βάση το νόμο του Καλλικράτη κ.λ.π.
      Η κ.Τσουρή δεσμεύτηκε να «τρέξει» το θέμα και να περάσει από το ΣΧΟΠ Αιγαίου όταν είναι ώριμο, δηλαδή μετά την σχετικά ανάρτηση και την εκδίκαση των ενστάσεων από το   Δημοτικό Συμβούλιο.
     Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο δήμαρχος της Σύρου στην υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων είναι η φημολογία που υπάρχει στη Σύρο για το ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να «κλείσει» την Σχολή Εμποροπλοιάρχων του νησιού και άλλες περιφερειακές Σχολές στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών,  και ζήτησε από την υφυπουργό   να πάρει θέση.
     Η υφυπουργός απάντησε ότι δεν αληθεύει τίποτα από  αυτά  . Απλά και μόνο έγινε έναρξη διαλόγου για την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης                                 από την πλευρά του  Υπουργείου και τίποτα περισσότερο. Διαβεβαίωσε δε, τον κ. Δεκαβάλλα ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας.
    Το λόγο πήρε και ο  υφυπουργός Οικονομίας Παναγιώτης Ρήγας που διαβεβαίωσε, ότι ο ίδιος ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νίκος Διαμαντίδης του μετέφερε τα ίδια ακριβώς που προανέφερε η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.