Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΥΡΟΥ: Καταγγέλουν το δήμαρχο Σύρου για αλαζονική συμπεριφορά,ανοργανωσιά και βόλεμα ημετέρων


Με αφορμή την πρόσκλησή σας στην κοπή της πίτας του Δήμου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Σύρου, αποφάσισε ομόφωνα να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση θέλοντας να τονίσει την αντίθεση του σε όλες αυτές τις συμπεριφορές της πολιτικής ηγεσίας τον τελευταίο καιρό.
    Η νέα Δημοτική Αρχή, αυτόν τον πρώτο μήνα έχει επιδείξει ένα απίστευτα αλαζονικό ύφος στο πώς αντιλαμβάνεται την εξουσία που καλείται να διαχειριστεί, χωρίς συγχρόνως να αντιμετωπίζει με οποιοδήποτε ίχνος σοβαρότητας τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τη συνένωση. Όλα αυτά πάντα εις βάρος των πρώην «συναδέλφων» και πρώην «συνεργατών» και νυν «πιονιών» σε παιχνίδι προσωπικών συμφερόντων και γνωριμιών ή και ακόμα χειρότερα σε μερικές περιπτώσεις «ζώων».
       Πως μπορεί να αισθάνεται ο υπάλληλος του Δήμου που δεν πήρε καθόλου άδεια πέρυσι, με εντολή της υπηρεσίας του, προκειμένου να δουλέψει για την επιτυχία της συνένωσης, και σήμερα απειλείται δια στόματος αντιδημάρχου ότι κινδυνεύει η άδεια του γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως να την μεταφέρει….
     Πως μπορεί να αισθάνεται ο υπάλληλος του Δήμου που απειλείται πάλι δια στόματος αντιδημάρχου ότι δεν θα πληρωθεί αν δεν υπογράφει σε κατάσταση παρουσιών ενώ ξέρουμε πολύ καλύτερα από τον ίδιο την διαδικασία περικοπής αποδοχών, που στην προκειμένη περίπτωση η εκφορά του λόγου του έχει  μόνο τον τύπο απειλής και προβολής εξουσίας.
     Πως μπορεί να αισθάνεται ο υπάλληλος του Δήμου όταν βλέπει τον αντιδήμαρχο να παίρνει το ρόλο του «λοχία» γυρνώντας όλα τα γραφεία και κάνοντας επίπληξη με άσχημο τρόπο στους υπαλλήλους για την ώρα προσέλευσης ενώ δεν μπήκε στον κόπο να ενημερωθεί για το ωράριο που ισχύει για κάθε υπάλληλο, μη γνωρίζοντας καν ότι υπάρχει νομοθεσία για το διάλειμμα του ενός τετάρτου ανά δίωρο, ως ξεκούραση από την συνεχή  χρήση του υπολογιστή, χωρίς να γνωρίζει επίσης την υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ Υμών και ημών για την χρήση αυτού του διαλείμματος.
    Πως μπορεί να αισθάνεται ο υπάλληλος του Δήμου όταν όλοι όσοι ανέλαβαν να οργανώσουν την συνένωση, τον έχουν διαβεβαιώσει ότι θα γίνουν μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις υπαλλήλων με ορθολογικά κριτήρια και βάσει των αναγκών των υπηρεσιών και γίνεται μάρτυρας ενός απίστευτου «πάρτυ» της ανοργανωσιάς και του βολέματος  χωρίς λογική και χωρίς σεβασμό.
    Ξέρετε πολύ καλά ότι είμαστε οι πρώτοι που έχουμε διεκδικήσει  και απαιτήσει  και την εφαρμογή του ωραρίου και την τήρηση της νομοθεσίας περί αδειών από ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Ξέρετε επίσης πολύ καλά πόσο δουλέψαμε όλοι μαζί για να λειτουργήσει ο ενιαίος δήμος, σε σημείο που στο τέλος του χρόνου να βρισκόμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από τις εγκυκλίους και ότι ζητήσαμε να συμμετέχουμε στις ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν για τη συνένωση άσχετα αν ποτέ δεν καλεστήκαμε σε καμιά από τις δεκαοκτώ.
    Από ότι φαίνεται όμως δεν ξέρετε ότι απευθύνεστε σε ενημερωμένους ανθρώπους σε υπαλλήλους με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση σε ανθρώπους που μέχρι τώρα είχαν συνηθίσει, παρόλες τις διαφωνίες μας, σε ένα επίπεδο σεβασμού και συνεργασίας. Αν αυτό έχει αλλάξει κύριε Δήμαρχε καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε εσείς ο ίδιος και όχι οι Αντιδήμαρχοι σας.

Επειδή λοιπόν εμείς όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί μας αισθανόμαστε αγανάκτηση δεν μπορούμε να παρευρεθούμε σε οποιαδήποτε εκδήλωση αβροφροσύνης ανταλλάσσοντας συγχαρητήρια μεταξύ μας για την μέχρι τώρα λαμπρή πορεία του νεοσύστατου Δήμου.

   

18 σχόλια:

  1. ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ Β' ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΤΙΠΟΤΑ!!!
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΗΟ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΜΗΠΩΣ ....ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΑΙ? ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o λοχίας αντιδήμαρχος να υποθέσω ότι είναι ο Αλμπανόπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. monos tou thn efage thn pita o dekavallas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έμαθα ότι υπάλληλος του δήμου Ποσειδωνίας ενημερώθηκε το προηγούμενο βράδυ να παρουσιαστεί στη νέα του θέση στην Ερμούπολη το επόμενο πρωί.
    Αυτή είναι η οργάνωση του νέου δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aρκετοί συνάδελφοι άλλαξαν σε 10 μέρες δυο φορές αντικείμενο εργασίας και θέση εργασίας.
    Πλήρες αλαλούμ επικρατεί στο δήμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κουρασσμένος Δεκαβάλλας έπρεπε να έχει παραιτηθεί προεκλογικά.Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι αδυνατεί να στήσει στα πόδια του το νέο δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά όλα τα άλλα,αλλά δεν κατάλαβα ποιοι είναι ¨ζώα¨και "πιόνια".
    Μήπως οι γλυψηματίες και οι χαφιέδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά δεν υπάρχει υπηρεσιακό συμβούλιο;Πως προάγονται και τοποθετούνται οι υπάλληλοι;Κατά το δοκούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν αληθεύουν όσα διάβασα στην παραπάνω καταγγελία,τότε έχουμε να κάνουμε προφανώς με γενικευμένα φαινόμενα αδιαφανών διαδικασιών και κακοδιοίκησης.
    Μήπως το σωματείο ή κάθε υπάλληλος που πιθανόν αδικείται πρέπει να κοινοποιήσουν την καταγγελία τους -εκτός από τον τοπικό τύπο- στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης; (http://rns.seedd.gr/PortalCont/Inet/z001ProtalContatsadd.asp)
    Η αυθαιρεσία και ο φαβοριτισμός έχουν τα όριά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηρεμία. Σε όλους τους δήμους τα ίδια γίνονται, όπως γίνόντουσαν πάντα σε κάθε αλλαγή παράταξης.
    Τόσα χρόνια τπτ πια..
    Eπιτέλους η παλιά δομή πεθαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Πως μπορεί να αισθάνεται ο υπάλληλος του Δήμου όταν βλέπει τον αντιδήμαρχο να παίρνει το ρόλο του «λοχία» γυρνώντας όλα τα γραφεία και κάνοντας επίπληξη με άσχημο τρόπο στους υπαλλήλους για την ώρα προσέλευσης ενώ δεν μπήκε στον κόπο να ενημερωθεί για το ωράριο που ισχύει για κάθε υπάλληλο, μη γνωρίζοντας καν ότι υπάρχει νομοθεσία για το διάλειμμα του ενός τετάρτου ανά δίωρο, ως ξεκούραση από την συνεχή χρήση του υπολογιστή, χωρίς να γνωρίζει επίσης την υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ Υμών και ημών για την χρήση αυτού του διαλείμματος."

    Στον ιδιωτικό τομέα αν ο υπάλληλος δεν πηγαίνει στην εργασία του στην ώρα του ή αν δεν βρίσκεται στη θέση του κινδυνεύει με απόλυση.

    Στο δημόσιο τομέα, αν ο προϊστάμενος ελέγχει την ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων ή το αν αυτοί βρίσκονται στη θέση τους, αυτό αποτελεί καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και είναι λόγος για απεργία. (Αφήνω βέβαια το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης που ίσχυε σε κάποιες υπηρεσίες, γιατί αυτό μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να το πάρει κανείς)

    Πολλές φορές οι εργαζόμενοι στο Δήμο και σε άλλες υπηρεσίες του νησιού, κάνοντας κατάχρηση των δικαιωμάτων τους, μετατρέπουν το διάλειμμα που αναφέρεται παραπάνω σε ημίωρο ή και παραπάνω, και την ίδια ώρα εμφανίζονται σε άλλα σημεία της πόλης (καφέ, αγορά κλπ).
    Βέβαια θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν ισχύει για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου και του Δημοσίου γενικότερα, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων κάνει σωστά τη δουλειά της και είναι πάντα στη θέση τους όπως ορίζεται από τους σχετικούς κανονισμούς.
    Η μειοψηφία όμως είναι αυτή που συνήθως φωνάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, μόνο ο δήμος έχει κοπανατζήδες;Όλοι οι δημόσιοι κάνουν τις δουλιές τους και τα ψώνια τους σε ώρα δουλιάς.Άλλοι δε επιβλέπουν τις επιχειρήσεις τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mη ζορίζετε τους εργαζόμενους γιατί θα έχετε την τύχη του Βούλτσου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Αγωνιστή" και εσύ μη ζορίζεις πολύ τους πολίτες-συναλασσόμενους γιατί δεν θα έχεις την τύχη του Βούλτσου.

    Μην ξεχνάς ότι εγώ σε πληρώνω μέσα από τους φόρους.

    Σοβαρέψου λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος 10:05μμ

    Δεν έχει μόνο ο δήμος κοπανατζήδες.
    Οι κοπανατζήδες του δήμου όμως διαμαρτύρονται γιατί τους ελέγχουν.
    Κοπανατζήδες υπάρχουν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Και όπως αναφέρεις κάνουν τις δουλειές τους και τα ψώνια τους την ώρα που θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους ή όπως πολύ σωστά αναφέρεις επιβλέπουν τις οικογενειακές τους επιχειρήσεις (μικρό μέρος η Σύρος, φαίνονται αυτά).
    Υπάρχει όμως και η κατηγορία των υπαλλήλων που κάνει "λευκή κοπάνα" (κατά το λευκή απεργία). Αυτοί έχουν μετατρέψει το γραφείο της υπηρεσίας τους, σε ατομικό τους γραφείο και την ώρα της δουλειάς, ασχολούνται με άλλες υποθέσεις (να βγάλουμε και κανά εξτραδάκι). Αυτό βέβαια δημιουργεί διπλό πρόβλημα, καθώς πέρα από την καθυστέρηση των υποθέσεων της υπηρεσίας, υπάρχει και ένας αθέμιτος ανταγωνισμός προς αντίστοιχους επαγγελματίες της ελεύθερης αγοράς (π.χ. μηχανικούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάψτε επιτέλους να συκοφαντείτε τους εργαζόμενους και να τους αντιμετωπίζετε ως αποδιοπομπαίους τράγους.Ανεπαρκής είναι η δημοτική αρχή , όχι οι εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. για τους ελεγχους του ωραρίου είναι υπεύθυνοι οι προισταμενοι,τι δουλεια εχει ο αντιδημαρχος να κανει τον μπαμπουλα. αν ηθελε να κανει οποιαδηποτε παρατηρηση, ας καλουσε τον προισταμενο η και τον ιδιο τον εργαζομενο σε ιδιαίτερη συνομιλία. η διαπομπευση δεν ωφελει. ο δε βουλτσος εφυγε γιατι δεν μπορουσε να διαχειριστει τις κρισεις και οχι εξαιτιας των εργαζομενων. και η κουτση μαρια το ξερει πια αυτό. οσο για τους κοπανατζηδες υπαρχιουν σε ολους τους χωρους, και δεν ειναι αναγκη καποιος να είναι εκτος δουλειας. και η αρφοπορια σε εκτελεση οποιουδηποντε καθηκοντος ειτε στον ιδιωτικο ειτε στον δημοσιο τομεα κοπανα είναι. ας αποφασισει ο δημαρχος να συζητησει επιτελους για τα πραγματικα προβληματα αντι να φευγει στην αθηνα καθε φορα που υπαρχει προβλημα. διαφοτετικα ας φυγει μια και καλη αν δεν τα καταφερνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πώς να ελέγχουν οι προϊστάμενοι το ωράριο αφού ούτε οι ίδιοι είναι στις θέσεις τους;
    Από την άλλη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προϊστάμενος των εργαζομένων δεν είναι; Έχει κάθε δικαίωμα να ελέγχει τους υπαλλήλους. Αλλιώς ποιος ο λόγος ύπαρξης του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.