Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ENΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Διαμαρτυρία για την διακοπή λειτουργίας του Αθλητικού Γυμνασίου

Η Ένωση Γονέων Δήμου Ερμούπολης, διαμαρτύρεται έντονα για την διακοπή της λειτουργίας του Αθλητικού Γυμνασίου στο μέσο μάλιστα της Σχολικής Περιόδου.
              Ήδη, από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε θέσει το ζήτημα της μη πρόσληψης Γυμναστών ενώ τον Νοέμβριο οι γονείς του Αθλητικού Γυμνασίου υποχρεώθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις για την ιδία μεταφορά των μαθητών στους χώρους άθλησης,με την παράλληλη διαβεβαίωση του υπευθύνου της β/βάθμιας  Εκπαίδευσης ότι εντός των επομένων ημερών θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις.
             Δυόμιση μήνες μετά, ανακοινώνεται στους μαθητές, ότι δεν θα λειτουργήσει το Αθλητικό Γυμνάσιο και μάλιστα θα γίνει ανακατανομή των μαθητών στα τμήματα που λειτουργούν σήμερα στο πλαίσιο του 3ου Γυμνασίου.
            Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά οι υπεύθυνοι , δεν έλαβαν υπόψη  τις  ανάγκες των παιδιών μας, την επιθυμία τους για άθληση , την ανάγκη τους για μία εκπαιδευτική συνέχεια και συνέπεια, και φάνηκαν ασυνεπείς και αδιάφοροι απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους για λίγες  δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

            Η διακοπή της λειτουργίας του αθλητικού Γυμνασίου όπως εξάλλου  και άλλων παιδαγωγικών δραστηριοτήτων  όπως π.χ  η ενισχυτική διδασκαλία, πρέπει  να προβληματίσει  και  ανησυχήσει  ιδιαίτερα τους γονείς ενόψει  και των νέων αλλαγών που έρχονται για τα σχολεία «νέου τύπου»  (μέσω της συγχώνευσης  και κατάργησης σχολικών μονάδων), στο πλαίσιο της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής  που πολύ φοβόμαστε  ότι θα οδηγήσει  στην συρρίκνωση και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
          Καλούμε τους υπεύθυνους  της εκπαίδευσης στο νησί μας να απαντήσουν στα παιδιά και στους γονείς του αθλητικού Γυμνασίου για τους λόγους διακοπής της λειτουργίας  του σχολείου τους και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης  του νησιού μας, να πάρουν θέση για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει  η πρόκειται να αντιμετωπίσει ο χώρος της εκπαίδευσης  στο νησί μας.
        Τέλος καλούμε όλους τους γονείς  να συσπειρωθούν  γύρω από τους Συλλόγους των Σχολείων τους έτσι ώστε να συμβάλουν  στην διατήρηση και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Δημόσιο Σχολείο , προς όφελος των παιδιών μας και της τοπικής κοινωνίας.                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.