Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Η Επιθεώρηση Εργασίας έκλεισε την αίθουσα πληροφορικής του σχολείου Βάρης

Έκθετοι το απερχόμενο ΔΣ του συλλόγου Γονέων και η απερχόμενη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας .που πρότειναν την  ακατάλληλη αίθουσα για τη στέγαση των μαθητών!

Έλεγχο  διηνήργησε ο Επιθεωρητής Ασφάλειας και Υγείας ΣΕΠΕ Κυκλάδων στην αίθουσα πληροφορικής του διδακτηρίου Βάρης.
Η έκθεση του Επιθεωρητή κοινοποιήθηκε στις 22/9 στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ν.Αιγαίου,στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων και στη Σχολική Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Σύρου.Η έκθεση συστήνει την προσωρινή διακοπή της απασχόλησης εκπαιδευτικών και μαθητών στην αίθουσα πληροφορικής .
Επίσης παρέχει προθεσμία ενός μήνα "για την αποκατάσταση των  ελαττωμάτων που διαπιστώνονται  και που ενδέχεται να βλάψουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων".
Ζητείται επίσης "η εκπόνηση γραπτής εκτίμησης των υφιστάμενων κατά την εργασία κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων¨.
Επισημαίνεται τέλος ότι μετά την πάροδο της προθεσμίας συμμόρφωσης στις συστάσεις της η Επιθεώρηση Εργασίας "είναι υποχρεωμένη να προβεί στις περαιτέρω διοικητικές ενέργειες".

Υπενθυμίζεται  ότι την επικίνδυνη για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών  πρόταση στέγασης των μαθητών  στην  αίθουσα πληροφορικής υποστήριξε το απερχόμενο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου αλλά και η απερχόμενη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Σύρου (συνεδρίαση 29/7/14),σε αντίθεση με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου ο οποίος τάχθηκε  υπέρ της στέγασης των μαθητών στις αίθουσες του ΚΕΚ,λύση και η οποία επελέγη από το Δήμο Σύρου,κατόπιν απόφασης του Σχολικού Συμβουλίου του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.