Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη Π.Φύσσα



ΠΕΜΠΤΗ 18/9: 7 μ.μ. Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία Μιαούλη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/9: 6 μ.μ. Αντιφασιστική Εκδήλωση στην πλατεία Μιαούλη

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι. Ένας χρόνος, επίσης, πέρασε και από τη δολοφονική επίθεση (11/9/2013) ενός άλλου Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Έτσι, ο περυσινός Σεπτέμβρης αποτελεί το μήνα-ορόσημο για τη δολοφονική δράση του ναζιστικού αυτού μορφώματος αφού, από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς μετανάστες (βλέπε και δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στις 17/01/2013), η δολοφονική τους βία οδηγείται, πλέον, και στους Έλληνες ιδεολογικούς αντιπάλους του Φασισμού και της ναζιστικής ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής.
Ένα χρόνο μετά, έχει αλλάξει κάτι ή όλα είναι όπως παλιά ; Όσο κι αν η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπαθεί να μας πείσει ότι χτυπάει τους νεοναζί εγκληματίες κλείνοντας τους ηγέτες τους στη φυλακή, μέρα με τη μέρα γίνεται φανερό ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα μνημόνια πάνε μαζί με τη βία, την καταστολή, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό, το σεξισμό, τη ξενοφοβία και την καταπίεση.
Ένα χρόνο μετά, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεργάζεται φανερά με τους ιδεολογικούς συγγενείς της Χρυσής Αυγής έχοντάς τους ως στελέχη της ή συνεργάτες της (π.χ. τους Βορίδη, Γεωργιάδη, Καρατζαφέρη κ.λ.π.), αλλά και κρυφά, απευθείας με τη Χρυσή Αυγή, με τους κάθε λογής Μπαλτάκους.
Ένα χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δικαιοσύνη αθώωσε τους μεγαλοτσιφλικάδες της Μανωλάδας και τους μπράβους τους.
Ένα χρόνο μετά την επίθεση στους συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, το εθνικιστικό–εργοδοτικό σωματείο της Χρυσής Αυγής δημιουργείται με βασικό στόχο να ρίξει τα μεροκάματα, δείχνοντας τη στενή σχέση της με το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Ένα χρόνο μετά, μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζουν να πέφτουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, δεκάδες ομοφυλόφιλοι προπηλακίζονται άγρια από φασίστες σε γειτονιές της Αθήνας.
Ένα χρόνο μετά, οι προφυλακισμένοι ηγέτες της νεοναζιστικής συμμορίας, έβγαλαν τα ρούχα της φυλακής και φόρεσαν κοστούμια για να ορκιστούν ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αμετανόητοι και εριστικοί, προκαλώντας ή τραμπουκίζοντας.
Ένα χρόνο μετά, η Κυβέρνηση, έκοψε και έραψε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στα μέτρα των ακροδεξιών και φασιστικών πιέσεων. Παράλληλα τροποποιεί τον ποινικό κώδικα, ποινικοποιώντας το φρόνημα και την αντίσταση στο σάπιο πολιτικό σύστημα που εκτρέφει τα μνημόνια και τους φασίστες, ενώ οι μεγάλοι οφειλέτες και οι καταχραστές δημοσίου χρήματος είτε μένουν στο απυρόβλητο είτε συνεχίζουν να πέφτουν στα μαλακά.
Για αυτό και ένα χρόνο μετά, επιβάλλεται να συνεχίσουμε τον αγώνα και την αντίσταση ενάντια στη φασιστική παρουσία σε χώρους δουλειάς, συλλόγους, σχολεία και γειτονιές. Να επιδιώξουμε δράσεις που έχουν σκοπό να αποκαλύψουν τον πραγματικό αντιλαϊκό ρόλο της Χρυσής Αυγής και της ναζιστικής-φασιστικής της ιδεολογίας, τη στενή σχέση των νεοναζί με τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, την εργοδοσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας και του στρατού. Δράσεις που ανοίγουν μέτωπο με τις ρίζες του φασισμού στην κοινωνία, με τις πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες και πνίγουν πρόσφυγες στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι. Να απονομιμοποιήσουμε τους απογόνους του Χίτλερ στη λαϊκή συνείδηση και τη νεολαία.
Ο δικός μας δρόμος προβάλλει την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα. Ο δικός μας δρόμος προτάσσει τον κοινό αγώνα ντόπιων και ξένων εργατών απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία, το ρατσισμό και τη ξενοφοβία. Μόνο το εργατικό- λαϊκό κίνημα μπορεί να ξεριζώσει το φασισμό και τους φασίστες από τις γειτονιές μας, χωρίς αναμονές και αναθέσεις, κόντρα στις λογικές δημοκρατικών τόξων και «δύο άκρων», χωρίς να αφήνουμε την «υπόθεση» στον όψιμο κρατικό αντιφασισμό. Σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σχολείο, κάθε γειτονιά να οργανώσουμε την αντεπίθεση του λαϊκού πολιτισμού και της ιστορικής μνήμης.

Απαιτούμε την τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αγώνας συνεχίζεται για να μην έχουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟ.

www.sidonistiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.