Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Από 1η Ιουνίου εισιτήριο στη δημοτική συγκοινωνία


     
Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης υπενθύμισε στους δημότες ότι σύμφωνα με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, επιβάλλεται η υποχρέωση πληρωμής εισιτηρίου στις διαδρομές της Δημοτικής Συγκοινωνίας προς Βροντάδο, Δήλι, Καμίνια και Άνω Σύρο.

Παραμένει ελεύθερη (χωρίς δηλ. την υποχρέωση εισιτηρίου) η διαδρομή στο βασικό άξονα Δόξα - χώρος στάθμευσης Μαρινόπουλου. Το εισιτήριο έχει καθοριστεί στο 1€ για όλους τους επιβάτες, με την εξαίρεση των:

-Συνταξιούχων ΕΚΑΣ

-Συνταξιούχων ΟΓΑ

-Απόρων

-Φοιτητών

-ΑΜΕΑ

-Μαθητές

-Πολύτεκνοι

-Άνεργοι

Για τις κατηγορίες των συνταξιούχων, δικαιούχων ΕΚΑΣ και ΟΓΑ, θα εκδοθεί ειδικό δελτίο (δωρεάν) κίνησης, προσκομίζοντας στο Δήμο από τη Δευτέρα 13 Μαΐου ως δικαιολογητικά, οι μεν συνταξιούχοι ΟΓΑ την απόφαση συνταξιοδότησης, οι δε δικαιούχοι ΕΚΑΣ το τελευταίο εκκαθαριστικό καταβολής σύνταξης από το ταμείο τους. Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες η δωρεάν μετακίνηση θα γίνεται με επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού της ιδιότητάς τους.

 Η υποχρέωση πληρωμής εισιτηρίου θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου.

«Ο Δήμος έχει διατηρήσει τη δωρεάν μεταφορά των επιβατών στα αστικά λεωφορεία για μια δεκαετία και πλέον, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αποσυμφόρηση του κέντρου και στην εξυπηρέτηση των
δημοτών του. Σήμερα παραμένει ένας από τους ελάχιστους (αν όχι ο μόνος) δήμος της χώρας με ελεύθερη αστική συγκοινωνία, την οποία καλύπτει αποκλειστικά από ίδιους πόρους, ενώ προγραμματίζει την ανανέωση του
στόλου λεωφορείων, επιδιώκοντας την ένταξη αγοράς νέων & σύγχρονων σε συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα.

Η επιβολή εντούτοις του εισιτηρίου στις παραπάνω διαδρομές κατέστη απαραίτητη μετά τη δραστική μείωση των εσόδων του Δήμου τα τελευταία δύο έτη, και εφαρμόζεται ώστε με το μικρό έστω αναμενόμενο έσοδο να υποστηριχθεί η δημοτική συγκοινωνία στο σύνολό της και να παραμείνει δωρεάν στο μεγαλύτερο μέρος της. Εξάλλου η γραμμή που παραμένει (και θα παραμείνει) ελεύθερη (δωρεάν) εξυπηρετεί σήμερα τουλάχιστον το 90% της συνολικής επιβατικής κίνησης, συνεπώς η επιβολή του εισιτηρίου θα επηρεάσει ένα  μικρό μόνο μέρος των επιβατών, ενώ όπως επισημαίνεται παραπάνω, οι πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούνται δωρεάν σε όλες ανεξαιρέτως τις διαδρομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά τα δρομολόγια της γραμμής “Κολυμβητήριο – Δόξα” τα οποία θα συνεχίσουν να είναι δωρεάν, ανέρχονται συνολικά σε ογδόντα τρία (83) την ημέρα. Στο ενδιάμεσο διάστημα η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου θα προβεί σε νέα ανακοίνωση για τον τρόπο προμήθειας των εισιτηρίων για το κοινό», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.