Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κάλεσμα για συμμετοχή στο 2ο αντιφασιστικό φεστιβάλ Σύρου


2o ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ- ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει η καπιταλιστική αναδιάρθρωση προωθώντας τις πιο απάνθρωπες πολιτικές ολοκληρωτισμού, καταστολής και εκμετάλλευσης μας, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τον φασισμό (δηλαδή την βαθιά ουσία του καπιταλισμού) σαν εργαλείο ενάντια στις κοινωνικές αντιστάσεις που αρθρώνονται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της γενικευμένης φτώχειας.
Για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πρέπει οι κοινωνικές αντιστάσεις να καμφθούν. Πρέπει δηλαδή να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα την φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, τον θάνατο, την κατάργηση των εργατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων μας. Πρέπει να δεχτούμε την μοίρα μας ως αριθμοί που περισσεύουμε σε εξισώσεις και οικονομικούς δείκτες ανάπτυξης. Πρέπει να υποταχτούμε στον φόβο.
Σε μια εποχή γενικευμένης δυσπιστίας στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς, το καθεστώς χρειάζεται κάτι παραπάνω από την καταστολή για να επιβληθεί. Πρέπει να χυθεί αίμα. Οι μετανάστες ως «σύγχρονοι Εβραίοι» είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι ενός προβλήματος που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά το καθεστώς τους χρησιμοποιεί για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Τη μετακύλιση δηλαδή του κόστους της κρίσης στην εργατική τάξη.
Μέσω των διαχωρισμών σε Έλληνες και ξένους, νόμιμους και παράνομους, δημόσιους και ιδιωτικούς, παραγωγικούς και μη εργάτες προωθείται ο κοινωνικός κανιβαλισμός με την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη ενώ τα αφεντικά και τα συμφέροντα τους, μένουν στο απυρόβλητο.
Για εμάς, τους «από κάτω» που βιώνουμε αυτή την καταπίεση, γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών δεν μπορεί παρά να είναι κοινή υπόθεση όλων μας. Και πως ο καθένας και η καθεμία θα παλέψει ενάντια στην καταπίεση από το μετερίζι που την βιώνει. Πως το μέλλον του αγώνα δεν είναι άλλο από τη συνάντηση του κοινού αγώνα Ελλήνων και ξένων εργατών, ενάντια στα συμφέροντα μιας μικρής ντόπιας και υπερεθνικής ελίτ.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά σας καλούμε να συμμετέχετε να συνδιαμορφώσετε και συνδιοργανώσετε τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ.
Το κάλεσμα απευθύνεται σε ομάδες, συλλόγους, σωματεία και άτομα που μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν δημιουργικά και πρακτικά σε ένα φεστιβάλ που σκοπό του έχει την αντιπληροφόρηση και την καταγγελία του εκφασισμού, των φασιστικών ομάδων, των ρατσιστικών επιθέσεων, των φυλετικών και έμφυλων διαχωρισμών. Το βάθεμα και το μοίρασμα της γνώσης. Την Αλληλεγγύη, την ισότητα, την αξιοπρέπεια, την δημιουργία, τη ζωή.
Ανοιχτή Συνέλευση Τετάρτη 15 Μαΐου, σκαλάκια Δημαρχείου
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Σύρου, Μάιος 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.