Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΚΚΕ Για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου





Όλα δείχνουν ότι οι υποσχέσεις - δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα αύξανε τον ΦΠΑ, δεν θα καταργούσε την έκπτωση για τα νησιά του Αιγαίου, θα αύξανε το αφορολόγητο κ.λπ. είναι ψεύτικες.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.
Η λαϊκή οικογένεια, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, αγρότες και ΕΒΕ δεν αντέχουν άλλους φόρους!
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΦΠΑ!
Είτε των συντελεστών είτε κατάργησης της έκπτωσης που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου για τους γνωστούς αντικειμενικούς λόγους και που διαμορφώθηκε μετά από επίμονες διεκδικήσεις. Η αύξηση του ΦΠΑ και η κατάργηση της έκπτωσης θα πυροδοτήσει την ακρίβεια και θα οδηγήσει στην απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες στα νησιών, θα πλήξει και τα μεσαία εισοδήματα. Ο ΦΠΑ, οι έμμεσοι φόροι, είναι η πιο ληστρική και αντιλαϊκή φορολογία. 
· Να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο φάρμακο, το βιβλίο, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του ΟΤΕ.
Είναι αδιανόητο να πληρώνει ο άνεργος, ο χαμηλοαμειβόμενος φόρο για να πάρει γάλα, ψωμί, τρόφιμα για το παιδί του, ο συνταξιούχος για φάρμακα! Να καταργηθεί επίσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και το πετρέλαιο κίνησης.
· Η αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές δραστηριότητες θα πλήξει τα λαϊκά στρώματα που αδυνατούν ή μειώνουν διαρκώς τις μέρες των διακοπών τους, τους κατοίκους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις των νησιών. Αν ήθελε η κυβέρνηση να φορολογήσει τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα φορολογούσε δραστικά τα κέρδη τους που προτείνει το ΚΚΕ.
· Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και τη δευτερεύουσα κατοικία, που καλύπτει τη στέγαση και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά και φορολογηθεί ήδη βαριά για ένα έχουν ένα σπίτι ή και ένα εξοχικό.
· Να μην φορολογηθεί η αγροτική γη και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
· Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί.
· Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Να καταργηθούν οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις και το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.
· Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ. Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, των ειδικών δημοτικών φόρων και των χαρατσιών για κλείσιμο χρήσεων.
· Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.
· Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.
· Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.

Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.