Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Όχι στις περικοπές στα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Ο Σύλλογος ΔΙΚΑΙΩΜΑ  εκφράζει την αγανάκτηση και την ανησυχία του για την απάνθρωπα απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να καταβάλει στους δικαιούχους των επιδομάτων αναπηρίας μόλις το ... 40%. Το υπόλοιπο 60%  υποστηρίζουν πως "θα διατεθεί σε αυτούς (στους δικαιούχους Δήμους) με νεότερη Απόφαση μας, αμέσως μόλις πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο λογαριασμός του Υπουργείου μας που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων".
    Φαίνεται πως η κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια του σχεδίου της κοινωνικής αποδόμησης που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει, δε διστάζει να ισοπεδώσει ακόμα και τα ελάχιστα κοινωνικά βοηθήματα των ΑμεΑ. Μετά τα σχέδια Νόμων για την κατάργηση ουσιαστικά των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και την κατάργηση-συγχώνευση των ΚΕΔΔΥ, σπεύδει να αφαιρέσει από χιλιάδες άτομα με Αναπηρίες ακόμα και το πενιχρό κοινωνικό επίδομα αναπηρίας, αφήνοντάς τα αβοήθητα στην τύχη τους.
   
    Και σαν να μην έφτανε αυτό η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης έρχεται με προτάσεις τροποποίησης του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ), που σημαίνει ότι χιλιάδες ΑμεΑ θα βρεθούν με ποσοστό αναπηρίας κάτω από 67%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές τους και τις ζωές των συγγενών και κηδεμόνων τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως πολλές κατηγορίες αναπήρων θα επαναπροσδιοριστούν και φυσικά πρόκειται να γίνει περικοπή ποσοστού αναπηρίας με σκοπό να εξασφαλίσει η κυβέρνηση χρήματα, αφήνοντας αυτούς που τα έχουν ανάγκη χωρίς το επίδομα αναπηρίας και άλλες παροχές.
    Για παράδειγμα οι Έλληνες θαλασσαιμικοί (με μεσογειακή αναιμία) θα προσδιορίζονται με ποσοστό αναπηρίας 50%, οπότε μετά τα 26 χρόνια τους δε θα μπορούν να έχουν δωρεάν μεταγγίσεις αίματος, τις απαραίτητες αποσιδηρώσεις και τα πανάκριβα φάρμακά τους!
   Ας αναρωτηθούν επιτέλους οι κυβερνώντες πώς μπορεί ένας ανάπηρος να επιβιώσει σε μια κοινωνία που συνεχώς βυθίζεται στο σκοτάδι, για το οποίο οι ίδιοι κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης; Ας αναλογιστεί ο πολιτικός κόσμος ότι με αυτές τις πράξεις ή και την αδράνειά του, απροκάλυπτα και με μοναδικό γνώμονα τη διάσωση των τραπεζών και των συμφερόντων τους, καταδικάζει τα ΑμεΑ στην απόλυτη φτώχεια, στη διάλυση της ίδιας της ζωής τους.
   Ζητούμε για την αξιοπρεπή μας διαβίωση:
         Καταβολή ολόκληρου του προνοιακού επδόματος τώρα!  Καμιά καθυστέρηση στα κοινωνικά επιδόματα αναπηρίας!
         Όχι στον επαναπροσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας προς τα κάτω
         Ενίσχυση των υπαρχουσών κρατικών δομών υποστήριξης για ΑμεΑ και ΑμεΕΕΑ
Απαιτούμε τώρα:
         Καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, εργασίας και διαβίωσης
         Υποστήριξη και στελέχωση των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και των ΚΕΔΔΥ
         Τήρηση των Νόμων και του Συντάγματος που προστατεύουν τα δικαιώματα των αναπήρων
        
      Δεν ανεχόμαστε περικοπές στα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
Παλεύουμε για τα αυτονόητα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας!

"ΔΙΚΑΙΩΜΑ"
Σύλλογος Στήριξης Α.με.Α. και Α.με.Ε.Ε.Α. Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.