Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Aρνούνται τη μετάθεση σε τυφλό καθηγητή του Λυκείου Σύρου!

Για άλλη μια χρονιά οι αιτήσεις για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, παρουσιάζουν μια μεγάλη αδικία. Με αφορμή το θέμα του τυφλού συναδέλφου μας Λάζαρου Τεντόμα ο οποίος έχει οργανική θέση στο Λύκειο Σύρου και κάθε χρόνο ζητάει απόσπαση για την Αθήνα, επανερχόμαστε ώστε να ζητήσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άρση της αδικίας.
  Οι ειδικές κατηγορίες των εκπαιδευτικών που έχουν προτεραιότητα στις μεταθέσεις και δεν είναι υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν την οργανική τους θέση, δεν περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις αναπηρίας, ούτε συγκεκριμένα τους τυφλούς εκπαιδευτικούς. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα γιατί οι θέσεις στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, όπου προηγούνται όλες οι κατηγορίες αναπηρίας, είναι ελάχιστες.
  Η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων ζητά να λυθεί οριστικά το πρόβλημα υπάγοντας όλες τις περιπτώσεις αναπηρίας στις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων. Ζητά επίσης άμεσα να δοθεί το δικαίωμα μετάθεσης στον συνάδελφο Λ. Τεντόμα, ώστε να δοθεί λύση στο οικονομικό και προσωπικό πρόβλημα που του δημιουργεί η διαιώνιση αυτής της κατάστασης.

Ε.Λ.Μ.Ε. Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.