Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ KKE ΣΥΡΑΣ Λαική εξουσία ,η πρόταση του ΚΚΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ  ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ :  Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

ΔΕΥΤΕΡΑ  28  ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 ΣΤΟ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η εξασφάλιση της 6ης δόσης είναι πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των ιδεολογικών απογόνων του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, το ΛΑΟΣ.
Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο ακόμα μεγαλύτερο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων της χρεοκοπίας. Άλλωστε ο λαός βλέπει με τα ίδια του τα μάτια τις ωμές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις των ηγετών της ΕΕ και των άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου, σε σύμπνοια με τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» πράγμα το οποίο το ΚΚΕ εδώ και καιρό έχει αποκαλύψει.
Απέναντι σ' αυτή την άκρως εχθρική συμμαχία των αστικών κομμάτων ο λαός πρέπει να αντιτάξει εδώ και τώρα τη δική του λαϊκή συμμαχία και να αντεπιτεθεί για να ορθώσει εμπόδια για να χαλάσει τα αντιδραστικά σχέδιά τους. Η φανερή κυβερνητική τους σύμπραξη φανερώνει τις δυσκολίες και το φόβο τους απέναντι στο λαό, τη χειραφέτηση και την οργάνωσή του.
Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί το ΚΚΕ και να δει καθαρά που βρίσκεται το δικό του συμφέρον  και προοπτική, ώστε να απορρίψει τους εκβιασμούς και τις απειλές της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της που επιχειρούν να μετατρέψουν τα δικά τους αδιέξοδα σε τρομοκρατικά διλήμματα για το λαό.  
Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή. Λαϊκή εγρήγορση.
Εδώ και τώρα οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι πρέπει να υψώσουν πιο αποφασιστικά το ανάστημά τους στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους, στις λαϊκές συνοικίες, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος στις θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου, την προστασία της ΕΕ και του ευρώ
Λύση υπέρ του λαού υπάρχει μόνο με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό.

Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για τη λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση της χώρας απ' την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΥΡΙΚΟΣ,

Μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. , Γεν. Γραμματέας τις Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.