Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Δεν θα πληρώσουμε τα χαράτσια

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση στο καταχείμωνο. Κανένα παιδί «υποσιτισμένο» στο σχολείο.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι πήραν    τα πρώτα «ραβασάκια» του κεφαλικού φόρου. Η «νέα» ( ΠΑΣΟΚ –ΝΔ – ΛΑΟΣ) κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει τα προαποφασισμένα για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, μειώσεις μισθών,   κλαδικές συμβάσεις,  λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων με την ανταλλαγή – κούρεμα των ομολόγων, παράδοση στο κεφάλαιο των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση Υγείας και Παιδείας. Η «εκλογίκευση του Κράτους» που εφαρμόζουν κυβέρνηση   – τρόικα –  πλουτοκρατία   σημαίνει νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και φάρμακα -   σχολεία που ανοίγουν χωρίς βιβλία και δασκάλους. Την ίδια στιγμή οι ( επίσημα) άνεργοι  ξεπερνάνε το 1.000.000 . Στη Σύρα η ανεργία θερίζει. Ενώ τράπεζες και μεγαλοεπιχειρηματίες «σώζονται» με νέους πακτωλούς «ενισχύσεων», οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι και οι αυτοαπασχολούμενοι  γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί. Η κυβέρνηση, και οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ είναι αδίστακτοι !
Φτάνει πια!!!

Το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ και τα όσα χαράτσια θα έρθουν από δω και πέρα δεν τα πληρώνουμε. Όχι μόνο γιατί δεν θέλουμε αλλά βασικά γιατί δεν μπορούμε πια. Μας οδηγούν στην εξαθλίωση, εμάς  και τα παιδιά μας.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, να δηλώσουμε όλοι ότι δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε !  Να  απαιτήσουμε  να μην τολμήσουν να επιβάλουν μέτρα για τη στάση μας αυτή. Να απαιτήσουμε  να παρθούν πίσω μέτρα και  χαράτσια.! να στηριχτούν οι   άνεργοι, και οι  απλήρωτοι εργάτες που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.
Το χρέος δεν είναι της εργατικής τάξης. Να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.
Απαιτούμε από το Δήμο Σύρου να ακολουθήσει το παράδειγμα των σωματείων και των άλλων δήμων ( Ν. Ιωνία, Πετρούπολη, Περιστέρι, Ηράκλειο, Σαρωνικός) που μπαίνουν μπροστά !

  
Η επιλογή του δρόμου του αγώνα είναι αναγκαία για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας


ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις  ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.