Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Άνδρου :τα παιδιά στη δημόσια παιδεία γίνονται παίγνια στον βωμό της γραφειοκρατίας


Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
              ΓΕΛ Άνδρου
Άνδρος  12/01/2011


ΠΡΟΣ:
1)Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι 15-180
Τμήμα Β' Προσωπικού Μετατάξεων-Προαγωγών-Παραιτήσεων t09pde2n@ypepth.gr
2)Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Σύρος

ΚΟΙΝ:
1)Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άνδρου
2)Διευθύντρια ΓΕΛ Άνδρου
3)Δήμο Άνδρου


ΘΕΜΑ: Παραίτηση καθηγητή μαθηματικών ΓΕΛ Άνδρου
Εκπροσωπούμε τoν Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Άνδρου. Δυστυχώς ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που είναι υπεράνω των δυνατοτήτων μας, καθότι οι υπηρεσίες που πρέπει να δώσουν λύση αδυνατούν να το κάνουν.
Στην αρχήν της σχολικής χρονιάς συνέβησαν αλλαγές στην  ιεραρχία του  λυκείου και στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπέβαλε την παραίτησή του τον μήνα Οκτώβριον, δηλαδή περίπου στην αρχή της σχολικής χρονιάς και την θέση αυτή έπρεπε να την αναπληρώσει ο αρχαιότερος στην τάξη από τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Λόγω  αρχαιότητας, την θέση αυτήν κατέλαβε ο  αμέσως επόμενος στην επετηρίδα ο οποίος ήταν και διευθυντής του ΓΕΛ Άνδρου, η επόμενη στην επετηρίδα να είναι να γίνει διευθύντρια του ΓΕΛ Άνδρου  δηλαδή η μονίμος μαθηματικός ΓΕΛ Άνδρου . Λόγω των αλλαγών που προέκυψαν στην διοίκηση, το σχολείο και ιδιαίτερα η  Γ  λυκείου από τη μια στιγμή στην άλλη  από δύο καθηγητές μαθηματικών που είχαν να βρίσκονται με ένα αναπληρωτή. Η θέση της μόνιμης μαθηματικού εκκενώθηκε καθότι αυτή έγινε διευθύντρια του σχολείου. Δυστυχώς όμως ο αναπληρωτής για κάποιο λόγο που μόνο το δημόσιο γνωρίζει και το υπουργείο παιδείας, ώ του θαύματος, είναι εγγεγραμμένος σε δύο επετηρίδες, αυτή που έχει να κάνει με όλα τα σχολεία και άλλη μία η οποία είναι μόνο για ιδρύματα, φυλακές κ.τ.λ.. Ο αναπληρωτής μαθηματικός ενώ αποδέχτηκε τη θέση στο λύκειο του νησιού μας  όταν του ανακοινώθηκε και η θέση στις φυλακές Αυλώνας εδήλωσε ότι προτιμάει να πάει εκεί διότι είναι πλησιέστερα στο σπίτι του . Αλλά  εδώ έχουμε πρόβλημα, διότι τα παιδιά μας και ειδικά η 3η λύκειο είναι παραμονές πανελληνίων εξετάσεων και  βρεθήκαν στο μέσο της χρονιάς  χωρίς καθηγητή για πολλοστή φορά. Ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς άλλαξαν δύο καθηγητές μαθηματικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Απευθυνόμενοι στις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν άμεσα με το ζήτημα αυτό αδυνατούσαν να βρουν λύση . Έτσι γινόμαστε δέσμιοι των υπηρεσιών και τα παιδιά μας πειραματόζωο στην ελληνική γραφειοκρατία.
Μετά από παράπονα  των γονέων αναγκαζόμαστε πλέον να καταγγείλουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στο ΓΕΛ Άνδρου.
1)      Μπορούν να υπάρχουν δύο επετηρίδες και το υπουργείο να μην  γνωρίζει ότι εγκυμονεί κινδύνους ο ίδιος καθηγητής να διοριστεί σε δύο διαφορετικές δημόσιες θέσεις;
2)      Μπορεί ο αναπληρωτής καθηγητής να παραιτηθεί από την θέση του την οποία αποδέχτηκε;
3)      Γιατί πρέπει τα παιδιά στη δημόσια παιδεία να γίνονται παίγνια στον βωμό της γραφειοκρατίας.
4)      Γιατί πρέπει όλοι τελικά να κοιτάζουμε  την θεσούλα μας και να αδιαφορούμε για το κοινό καλό;  Iδιαίτερα όταν έχει να κάνει με την παιδεία και τα παιδιά μας;
5)      Γιατί ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν παραιτήθηκε μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να κινηθεί η διαδικασία αντικατάστασης του;
6)      Η παρούσα διεύθυνση του λυκείου και της  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ικανοποιημένοι τον τρόπο των οποίων εξελίχθηκε το θέμα του αναπληρωτή καθηγητή, καθότι και ο σύλλογος και οι γονείς είχαν αντιρρήσεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Θέλουμε όμως πάση θυσία σαν σύλλογος και σαν γονείς να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα έχουνε  καθηγητή μαθηματικών μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά.
Η επιθυμία του συλλόγου γονέων  είναι να υπάρχουν εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους από την αρχή της  σχολική χρονιάς ώστε να μην αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα εν μέσω σχολικού έτους για μια σωστή και δημόσια εκπαίδευση που όλοι επιθυμούμε.
Σας ευχαριστούμε θερμά ευελπιστώντας για την ταχεία λύση του προβλήματος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.