Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΟΠΑΚ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ Με κοτετσόσυρμα θέλουν να περιορίσουν το προαύλιο του δημοτικού σχολείου Βάρης!

 Η πρόεδρος του ΟΠΑΚ κ.Άννα Βαφία πρότεινε να περιορίσει το
προαύλιο του δημοτικού Βάρης προκειμένου να προαυλίζονται
 ενήλικοι δίπλα στους μαθητές!
Γράφει 
Ο Σκεπτικιστής

Απίστευτο κι όμως αληθινό!Λίγες μέρες μετά την ήδη κακόφημη κι αμφιβόλου νομιμότητας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σύρου Ερμούπολης(30/9),η οποία εγκρίνει την δωρεάν(!) παραχώρηση αιθουσών διδασκαλίας στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου- Ερμούπολης,προκειμένου να υλοποιήσει σεμινάρια ενηλίκων σε αίθουσες εντός του προαυλίου του σχολείου όπου προαυλίζονται ταυτόχρονα 55 ανήλικοι μαθητές(!)  , η πρόεδρος του ΟΠΑΚ κ.Άννα Βαφία προχωρά ένα βήμα παραπέρα.
       
Η υποβάθμιση του διδακτηρίου Βάρης συνεχίζεται με ευθύνη
 του Δήμου Σύρου και του  ΟΠΑΚ σε βάρος των μαθητών.
 Γνωρίζοντας ότι η απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σύρου- Ερμούπολης δε μπορεί να εφαρμοστεί στο σχολείο ,λόγω των αυστηρών κανονισμών ασφαλείας του Υπουργείου Παιδείας,το οποίο απαγορεύει αυστηρά την είσοδο και παραμονή σε σχολικούς χώρους ατόμων μη εχόντων σχέση με το σχολείο,η κ.Άννα Βαφία πρότεινε γραπτά κι ανερυθρίαστα τον περιορισμό του προαυλίου του σχολείου!
       Πιο  συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΟΠΑΚ με έγγραφο που απευθύνει στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (11/10) αναφέρει ότι ο ΟΠΑΚ προτίθεται να περιορίσει(προφανώς με πλέγμα!) και με δικά του έξοδα το προαύλιο του διδακτηρίου Βάρης!
      Δε φτάνει δηλαδή η παραχώρηση του 1/3 του εμβαδού των διδακτικών αιθουσών του σχολείου,αλλά αποθρασυνόμενη ζητά και τον περιορισμό του προαύλιου χώρου,όπου οι μαθητές παίζουν και αθλούνται καθημερινά!
     Άραγε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα συγκληθεί προκειμένου να εγκρίνει τη φαεινή -ωστόσο επικίνδυνη για τους μαθητές του σχολείου-πρόταση της κ.Άννας Βαφία;

11 σχόλια:

  1. ντροπή!είναι επικίνδυνοι για τα παιδιά! να παραιτηθεί τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας τη μαζέψει επιτέλους ο δήμαρχος.Καιρός είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπομονή ως τις δημοτικές εκλογές του Μαίου. Όλος ο δεκαβαλλικός συρφετός θα πάει στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρόταση της εν λόγω κυρίας φανερώνει την αλαζονεία της επαγγελματικής παρακμιακής πασοκοχουντικής κάστας που κυβερνά(;) αυτό το νησί.Ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος.Μόνο η ψήφος των συριανών θα τους σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την κόρη του χουντοδημάρχου τι να περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εκεινο που προκαλει εντυπωση ειναι η μη κινητοποιηση των γονιων. συμφωνουν αραγε;.εδω και μερικες ημερες διαβασαμε την θεση των δασκαλων. οι γονιοι τι σχολειο θέλουν για τα παιδια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το δ.σ του συλλόγου γονέων δημόσια έχει τοποθετηθεί υπέρ της παραχώρησης αιθουσών του σχολείου στο Κεκ και κατα της δημιουργίας βιβλιοθήκης,εργαστηρίου πληροφορικής -φυσικής χημείας κα .Aντιθετα η Ένωση γονέων Συρου έχει στηρίξει τα αιτήματα του σχολείου.Το Δς πρέπει να απολογηθεί στους γονείς για την περίεργη στάση τους σε βάρος των ίδιων των παιδιών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ίδιοι οι γονείς ανέχονται τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου και σε αίθουσα που πέφτουν σοβάδες και παράλληλα συναινούν στην υποβάθμιση του σχολείου.Επισης η βιβλιοθηκη και το εργαστήρι πληροφορικής είναι κλειστά! Η σιωπή τους είναι συνενοχή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Ποσειδωνία οι γονείς ξεσηκώθηκαν επειδή λειτουργούν τμήματα 25 μαθητών ! Στη Βάρη πέφτουν σοβάδες, αίθουσες παραχωρούνται και το Δς κοιμάται!Ας τους θυμηθούν οι γονείς στις επόμενες εκλογές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.