Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το ΕΚΑΒ στη Σύρο


Η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας συνεχίζοντας την προσπάθεια ανεύρεσης λύσεων σχετικά με τις στεγαστικές ανάγκες των τομέων του ανά την Ελλάδα, πραγματοποίησε ανάλογες συναντήσεις με Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας αλλά και τον Διοικητή του Νοσοκομείου της Σύρου.

 

Συγκεκριμένα, στις 24 Σεπτεμβρίου 2013, ο Διευθυντής του Τομέα Σύρου του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. της Μυτιλήνης, κος Τσανικλίδης Μανώλης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σύρου, κο Ρούσσο Δημήτρη, με βασικό θέμα συζήτησης την ανεύρεση λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα του τομέα του ΕΚΑΒ στο νησί.

 

Ο κος Ρούσσος, εξ ονόματος του δήμου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Ε.Κ.Α.Β. στην εξειδικευμένη επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα των πολιτών του, αντέδρασε αμεσότατα σχετικά με την ανεύρεση κτιρίου που να καλύπτει τις ανάγκες του τομέα εκεί. Κατόπιν της συνάντησης με τον κο Τσανικλίδη Μ., προτάθηκε η στέγαση σε κτίριο το οποίο βρίσκεται σε συγκοινωνιακό κόμβο εξυπηρετώντας πλήρως τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Ε.Κ.Α.Β., ενώ παράλληλα θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής στους υπαλλήλους.

 

Εκτός αυτών, ο κος Τσανικλίδης, πραγματοποίησε συνάντηση και με τον διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Σύρου κο Τρίτζαλη Νίκο, στοχεύοντας τόσο στη διευθέτηση θεμάτων συντονισμού μεταξύ των διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. με τους οδηγούς του Νοσοκομείου της Σύρου, όσο και της εν γένει μέριμνας των δύο οργανισμών για την 24ωρη κάλυψη του νησιού με ασθενοφόρο. Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα της εκπαίδευσης των πληρωμάτων των ασθενοφόρων (δεδομένου πως ο συντονισμός και η εκπαίδευση τους αποτελεί αρμοδιότητα του Ε.Κ.Α.Β), ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες της Σύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.