Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΝΑΞΟΣ Χρυσαυγίτης τραυμάτισε στέλεχος του ΠΑΜΕ

Έντονο περιστατικό συνέβη στις 11:30 το πρωί χθες στην παραλία της Νάξου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής δράσης μελών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων που διεξάγει σήμερα Σάββατο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το ΠΑΜΕ Νάξου, αντί συγκέντρωσης, διένειμαν στην πόλη της Νάξου ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την προετοιμασία δράσεων και της πρότασης που έχει υποβάλει σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για πανελλαδική απεργία στις 23 Οκτωβρίου. Την ώρα της διανομής των φυλλαδίων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε αρχικά λεκτική αντιπαράθεση από αυτοαποκαλούμενο χρυσαυγίτη...

 Το άτομο που επιτέθηκε στο μέλος του ΠΑΜΕ, ακούστηκε, σύμφωνα με πληροφοριες,  να λέει κατά τη διάρκεια του επεισοδίου "εγώ είμαι χρυσή αυγή"

Αμέσως έγιναν κλήσεις προς την αστυνομία, αλλά τελικώς τα μέλη του ΠΑΜΕ απευθύνθηκαν σε διερχόμενα Όργανα του Λιμεναρχείου Νάξου.

Το μέλος του ΠΑΜΕ που δέχθηκε την επίθεση, κατέθεσε μήνυση στην αρμόδια Λιμενική Αρχή, ενώ προηγουμένως εξετάσθηκε για το τραύμα του στο Κ.Υ.-Νοσοκομείο Νάξου.

 Το γεγονός εξελίχθηκε σε καφετέρια στο κεντρικότερο σημείο της παραλιακής οδού της Νάξου και υπήρχε στο σημείο αρκετός κόσμος και τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει περιστατικό επίθεσης με τραυματισμό στη Νάξο.

Η Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ, καλεί το λαό και τη νεολαία της Νάξου να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη την τραμπούκικη επίθεση σε μέλος του ΠΑΜΕ Νάξου από χρυσαυγίτη, ιδιοκτήτη γνωστού νυκτερινού χώρου διασκέδασης.
Συνεχίζοντας, η Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ, στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει:

<< Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σαν συνέχεια επιθέσεων σε μετανάστες, αλλά και το σημερινό επεισόδιο δείχνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και ότι ο στόχος τους είναι το οργανωμένο κίνημα και οι Κομμουνιστές. 

Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ο λαός και η νεολαία μπορούν να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών.

Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς παντού, οι Λαϊκές Επιτροπές και στον τόπο μας μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα στα σχολεία, στη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού.
«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»>>

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου καταδικάζει έντονα την επίθεση από αυτοαποκαλούμενο χρυσαυγίτη εναντίον μέλους του ΠΑΜΕ που διακινούσε έντυπα.

Τέτοιες συμπεριφορές που καταρρακώνουν κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτισμού, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, δεν μπορεί παρά να είναι ξένες προς τα ήθη και τις συνήθειες της μικρής νησιώτικης κοινωνίας μας.

"Ειδικά αυτές τις μέρες, που γίνεται μια προσπάθεια διχασμού και αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα ουσιαστικά τους προβλήματα, από αυτούς που επί χρόνια εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού. Η κοινωνία μας πρέπει να ξεβράσει στο περιθώριο τους νοσταλγούς του φασισμού. Η μνήμη, ο δημοκρατικός διάλογος, η αλληλεγγύη, η κινητοποίηση του καθενός από εμάς ας γίνει τείχος απέναντι στο φασισμό", καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου.



ΠΗΓΗ: LEFT GR
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.