Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.: Να παραιτηθεί ο Χ.Κόκκινος τώρα!


Ύστερα από τα δημοσιεύματα για την τελεσίδικη καταδίκη του προέδρου της ΔΟΕ Κόκκινου σε ανώτατο βαθμό στον Άρειο Πάγο  για παράνομες προσλήψεις όταν ήταν διορισμένος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θεωρούμε ότι υπάρχει μείζον θέμα για την παραμονή του στη θέση του  πρόεδρου της ΔΟΕ. Όχι γιατί καταδικάστηκε. Δεκάδες συνδικαλιστές διώχθηκαν και πολλές φορές καταδικάστηκαν από το κράτος και την αστική δικαιοσύνη γιατί υπεράσπισαν τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων σε βάρος της ατομικής τους θέσης. Αυτοί οι συνδικαλιστές, που εκπροσώπησαν τις πιο ριζοσπαστικές και ανυπότακτες πρακτικές του εργατικού κινήματος, μας έκαναν περήφανους! Στην περίπτωση Κόκκινου, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συνδικάτου μας αποδείχτηκε ότι όταν διορίστηκε σε κυβερνητική θέση προχώρησε σε παράνομες προσλήψεις!!!
Με την πολιτική και πρακτική του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των πρόθυμων συνδικαλιστών που εξέθρεψε το κράτος για να ενσωματώσει το συνδικαλιστικό κίνημα, συκοφαντείται συνολικά ο συνδικαλισμός και οι συλλογικές διαδικασίες! Δε θα ανεχτούμε από κανέναν και θα απαντήσουμε, στην επιχειρούμενη απόλυτη καταρράκωση και απαξίωση του συνδικαλισμού και του συνδικάτου, ειδικά την περίοδο των μνημονίων του ΔΝΤ και της ΕΕ, της άγριας λεηλασίας εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.
      Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε  καταδικάζουμε την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε εδώ και χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα με τη διαρκή εναλλαγή ρόλων –στελεχών της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε κυβερνητικές θέσεις και το ανάποδο. Οι περιπτώσεις Γκίνη ( πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως)- Κόκκινου είναι οι δύο πιο πρόσφατες χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Πρόκειται για μια πρακτική που στοχεύει να υποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα στο κράτος και τις αντιεκπαιδευτικές του στοχεύσεις.
Με βάση ωστόσο τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το ζήτημα δεν είναι απλά θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ διαφορετικών αντιλήψεων για το ρόλο και τη συγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δικαστικές καταδίκες του νυν προέδρου της ΔΟΕ δεν αφορούν τη συνδικαλιστική του δράση και τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες της περιόδου αλλά την προηγούμενη θητεία του σε κυβερνητικές θέσεις. Το γεγονός αυτό από μόνο του υπονομεύει την αξιοπιστία συνολικά της Ομοσπονδίας, την αφήνει εκτεθειμένη στα μάτια της κοινωνίας  και  ευάλωτη σε κάθε πιθανή κυβερνητική επίθεση,  ενώ προσβάλλει συνολικά την εικόνα και την αξιοπρέπεια του κλάδου. Δε μπορεί ο κλάδος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να ταυτίζεται με τις πρακτικές των πελατειακών/ρουσφετολογικών σχέσεων που αναπτύσσει το κατεστημένο πολιτικό σύστημα.
Η συνέχιση της προεδρίας Κόκκινου στη ΔΟΕ παρέχει τη δυνατότητα στο κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας να προσάψει τα προσωπικά ζητήματα του νυν προέδρου  στο  συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών συνολικά, κατηγορώντας το ότι ανέχεται/συγκαλύπτει και αναδεικνύει σε κρίσιμες θέσεις,  πρόσωπα με αυτές τις συμπεριφορές. Μπορεί να οδηγήσει τον  πρόεδρο της ΔΟΕ σε ομηρία, με ότι αυτό σημαίνει για την ίδια τη ΔΟΕ.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες συνολικά της ΔΑΚΕ η οποία ενώ γνώριζε όλα τα δεδομένα προώθησε τον Κόκκινο στη θέση του προέδρου, γεγονός που επιβεβαιώνει την κριτική μας στο συνδικαλισμό που εκφράζει.
Με βάση και μόνο τα τεράστια ζητήματα δεοντολογίας και υπεράσπισης της υπόληψης του κλάδου, καλούμε τόσο τον ίδιο τον Κόκκινο να αναλάβει την πρωτοβουλία να παραιτηθεί, όσο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ) και την παράταξη της ΔΑΚΕ να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες ώστε να τον αντικαταστήσει αμέσως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.