Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Παρατείνεται η κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Βάρης –Μάννα από το ΚΕΚ Δήμου Σύρου


ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  Π.Ε  ΣΥΡΟΥ –ΤΗΝΟΥ –ΜΥΚΟΝΟΥ

Τη συνέχιση της κατάληψης 3 αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Βάρης –Μάννα (διδακτηρίου Βάρης) από το ΚΕΚ Δήμου Σύρου Ερμούπολης αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμούπολης σε συνεδρίασή του (30/9) , ενώ ιδιαίτερα πιεστικές είναι οι ανάγκες στέγασης του σχολείου.
Ο δήμος Σύρου Ερμούπολης αγνοεί συστηματικά εδώ και μήνες τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία διεκδικεί αίθουσες που ανήκουν στο σχολείο και παραμένουν ερμητικά κλειστές, εξαιτίας της άρνησης της δημοτικής αρχής να προβεί στην παραχώρηση χώρων ,προς όφελος των μαθητών του σχολείου.
Το Σχολικό Συμβούλιο του σχολείου με ομόφωνο ψήφισμά  του ήδη από τις 17/1/13 ζήτησε από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ενημέρωση ,σχετικά με τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης αιθουσών του διδακτηρίου Βάρης  στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου -  Ερμούπολης, και αιτήθηκε  την άμεση παράδοση των αιθουσών , προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου (βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικής -χημείας, ενισχυτικής διδασκαλίας ,κ.α).
 Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αφού κώφευσε επιδεικτικά επί   εξάμηνο στα αιτήματα που αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών του σχολείου, δέησε να συνεδριάσει στα τέλη Ιουνίου. Τα στεγαστικά αιτήματα του σχολείου υιοθετήθηκαν ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής ( τη διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων και τους εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων Σύρου,του Συλλόγου Δασκάλων,της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, του Εργατικού Κέντρου  και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων).
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου Ερμούπολης, «αδειάζοντας» κυριολεκτικά την ομόφωνη  γνωμοδότηση της  Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας  και αγνοώντας επιδεικτικά τους εκπροσώπους των φορέων του νησιού, με την –αμφίβολης νομιμότητας-απόφασή του ανανέωσε την παραχώρηση αιθουσών του σχολείου στο ΚΕΚ.
Μια σειρά από ερωτήματα, που έθεσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών  ήδη από το Μάιο,   παραμένουν αναπάντητα:
-ποιος εξυπηρετείται με το να μένουν ερμητικά κλειστές εδώ και χρόνια αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος Βάρης;
-πότε έληξε η σύμβαση παραχώρησης των αιθουσών του σχολείου(3 αίθουσες και γραφεία διοίκησης) στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου Ερμούπολης;
-πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής μεταξύ Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας- ΚΕΚ Δήμου Σύρου Ερμούπολης;
-γιατί δεν ανανεώθηκε από τα τέλη του 2012 η σύμβαση παραχώρησης των αιθουσών του σχολείου στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου Ερμούπολης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμούπολης;
-γιατί το ΚΕΚ Δήμου Σύρου Ερμούπολης δεν έχει αποχωρήσει και χρησιμοποιεί επί δέκα μήνες  χωρίς άδεια το χώρο;
-για ποιους χώρους είναι πιστοποιημένο το ΚΕΚ;
-γιατί δεν υφίστανται οι προβλεπόμενοι ξεχωριστοί είσοδοι, χώροι διαλειμμάτων και διδακτικοί χώροι  προς χρήση του ΚΕΚ;
-γιατί οι μαθητές καθολικού δόγματος των Δ-Ε-ΣΤ τάξεων κάνουν μάθημα στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου ,ελλείψει κατάλληλης αίθουσας;
-γιατί το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου παραμένει κλειστό, ελλείψει αίθουσας μετεγκατάστασής του;

Τα παραπάνω εύλογα ερωτήματα περιμένουν άμεσα απαντήσεις ,γι αυτό καλούμε να πάρουν άμεσα θέση ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Α/θμιας  Εκπ/σης Σύρου- Τήνου- Μυκόνου , γονείς και εκπαιδευτικοί αλλά και κάθε ενεργός πολίτης, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα στεγαστικά αιτήματα του σχολείου και να παραχωρηθούν οι αιτούμενες αίθουσες, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές του διδακτηρίου Βάρης προς όφελος των μαθητών.

1 σχόλιο:

  1. για την ιστορία και μόνο: οι μόνοι σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ των αιτημάτων του σχολείου ήταν οι Κ.Απέργης και Γ.Δεναξάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.