Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΡΟΥ:Καταγγέλουν τη δολοφονία Φύσσα

ΠΑΜΕ ΣΥΡΟΥ : Oι Χρυσαυγίτες είναι τσιράκια των αφεντικών

Η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ καταδικάζει τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η χθεσινή δολοφονία όπως και η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, ενάντια σε εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, ξεμπροστιάζει με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο το αληθινό πρόσωπο της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Τα τάγματα εφόδου του ναζιστικού μορφώματος χτυπάνε εργάτες, Έλληνες και ξένους, αποκαλύπτοντας ακόμη μια φορά πως είναι το μακρύ χέρι του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που τους θρέφει.
Κάθε εργαζόμενος πρέπει να έχει ξεκάθαρο ότι, οι Χρυσαυγίτες είναι τσιράκια των αφεντικών. Θέλουν τους εργαζόμενους φθηνούς, με 18 ευρώ μεροκάματο και πειθήνιους στις ορέξεις των καπιταλιστών, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και τους νεολαίους που σηκώνουν κεφάλι.

 Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν θα πρέπει να τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί, να συναντούν παντού την αντίσταση κάθε τίμιου ανθρώπου. Να απομονωθούν, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο. Με οργανωμένη πάλη και δράση της εργατικής τάξης, μέσα από τα σωματεία της και τους μαζικούς φορείς, οι φασίστες να βρουν τη θέση που τους αρμόζει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. 


 Συντονιστικό Σωματείων : Καμία ανοχή στους φασίστες-ναζιστές 

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό των Κυκλάδων την εν ψυχρώ δολοφονία, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κερατσίνι, του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, από μέλος, και μάλιστα έμμισθο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, της Χρυσής Αυγής.

Αποδεικνύεται, έτσι, για άλλη μια φορά, με τραγικό όμως τρόπο, ότι το μόρφωμα της φασιστικής-ναζιστικής αυτής οργάνωσης αποτελεί και μια εγκληματική συμμορία που από τις δολοφονικές “αντισυστημικές”  επιθέσεις σε εξαθλιωμένους μετανάστες πέρασαν και σε αυτές εναντίον των ιδεολογικών τους αντιπάλων, των αριστερών, των αντιφασιστών, των αντιρατσιστών κ.λπ., θέλοντας να επιβάλλουν δια της βίας και του τρόμου τις φασιστικές-ναζιστικές ιδέες τους σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Οι φασίστες-ναζιστές της Χρυσής Αυγής οπλίζονται από το ίδιο σύστημα, στο οποίο δήθεν εναντιώνονται, ενάντια στους εργαζόμενους, όπως πριν μερικές ημέρες με τη δολοφονική επίθεσή τους στο Πέραμα ή με τη δολοφονία πριν λίγους μήνες του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα που επέστρεφε νύχτα από τη δουλειά του, ενάντια στη νεολαία που αγωνίζεται για το μέλλον της, ενάντια στους εξαθλιωμένους από τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και ποτέ, βεβαίως, ενάντια στους ισχυρούς της χώρας. Αποτελούν το πιο ισχυρό και βαρύ όπλο του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και τον αγωνιζόμενο λαό.

Καμία ανοχή, λοιπόν, στους φασίστες-ναζιστές και στους αποδεδειγμένα δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα νησιά μας να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, απομονώνοντας τους φασίστες-ναζιστές της Χρυσής Αυγής, και συλλογικά και οργανωμένα να αγωνιστούν για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και το λαό. Να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα φασιστικά-ναζιστικά σχέδιά τους που θα σκλαβώσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό.

·         ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 
·         ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
·         ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Φοιτητικός Σύλλογος Σύρου:  Οι πολιτικές τους δολοφονούν

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18/9  σε ενέδρα που στήθηκε από ομάδα φασιστών στη περιοχή της Αμφιάλης ο Παύλος Φυσσας  πέφτει νεκρός από τρεις μαχαιριές στη καρδιά. Ομάδα ΔΙΑΣ βρισκόταν κοντά στο περιστατικό αλλά ως συνήθως έμεινε «απαθής» και άφησε τους φασίστες να ξεφύγουν. Ο δολοφόνος ομολόγησε ότι είναι  μέλος της Χρυσής Αυγής.


Ο Παύλος εκτός από ένα νέος άνθρωπος που χάθηκε τόσο άδικα ήταν και αντιφασίστας με σημαντική δράση στην περιοχή του Κερατσινίου. Δεν χωράει αμφιβολία πως πρόκειται για μια πολιτική δολοφονία και έρχεται ως αποκορύφωμα της προκλητικής ανοχής της κυβέρνησης απέναντι στην όλο και πιο απροκάλυπτα δολοφονική δράση των φασιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δεν καταδίκασε των άγριο ξυλοδαρμό εργατών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος, χωρίς να ξεχνάμε την επαίσχυντα φιλική στάση των ΜΜΕ απέναντι στην Χ.Α.

Φαίνεται πως η συγκλονιστική συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών έχει τρομάξει τα κυβερνητικά επιτελεία, τα οποία έχουν αμολήσει τους φασίστες σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά και να τρομάξουν τον κόσμο. Οι πολιτικές τους δολοφονούν, κοστίζουν ανθρώπινες ζωές!

Σαν φοιτητικός σύλλογος στηρίζουμε κάθε αντιφασιστική δράση και καλούμε να τους χτυπήσουμε εκεί που πονάνε, δηλαδή να στηρίξουμε με κάθε μέσο την απεργία των εκπαιδευτικών η οποία μπορεί να γίνει η αρχή για το ξήλωμα της απάνθρωπης πολιτικής τους.


Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΝΑ :Καμιά ανοχή στον φασισμό

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΝΑ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου μουσικού και μεταλλεργάτη,  στο Κερατσίνι από τους θρασύδειλους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.


Οι ίδιοι μπράβοι της εργοδοσίας, μια βδομάδα μετά την οργανωμένη δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ , προκειμένου, κατά την δήλωσή του εκπροσώπου τους Κασιδιάρη «να καθαρίσουν το Πέραμα από το καρκίνωμα του ΠΑΜΕ», λίγες μέρες μετά την τραμπούκικη επίθεση στους συγγενείς των θυμάτων του Μελιγαλά από τη Ναζιστική θηριωδία, άρχισαν και τις εκτελέσεις κοινωνικών αγωνιστών. 

 
Είχαν προηγηθεί μια σειρά δολοφονικές επιθέσεις σε ανήμπορους μετανάστες και κοινωνικούς αγωνιστές, προφανώς για να εκπαιδευτούν τα καθάρματα των ταγμάτων εφόδου που διαθέτει η ναζιστική οργάνωση.
 
Τα μεταφερόμενα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όλους εκείνους που αγωνίζονται , όλους εκείνους που αντιστέκονται για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, όλους εκείνους που δεν σκύβουν το κεφάλι για να περάσει η βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης - εργοδοσίας – Ευρ. Ένωσης .
 
Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, τα μεταφερόμενα Τάγματα Εφόδου, χτυπούν σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου.
 
Οι ναζιστές δολοφόνοι αυτοπαρουσιάζονται αλλά και προβάλλονται από τους μηχανισμούς των αφεντικών τους ως δήθεν αντισυστημική δύναμη , ενώ υπηρετούν με τον με τον καλύτερο τρόπο τα αφεντικά τους , βιομηχάνους και εφοπλιστές.
 
Δεν θα τους περάσει. Ο λαός, το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, έχει την δύναμη να τους τσακίσει.
 
Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.
 
Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.


Καμιά ανοχή στον φασισμό και το σύστημα που τον «γεννάει» !

ΚΚΕ Σύρου: Να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους

Η Κ.Ο. Σύρου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς, μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.