Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΝΕ ΣΥΡΟΥ Καταγγέλουν τραμπουκισμούς μαθητών γυμνασίων

Η Οργάνωση Βάσης Σύρου της ΚΝΕ καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς που δέχτηκαν μαθητές των Γυμνασίων της Σύρου από ομάδα νεαρών το βράδυ της Κυριακής 15/9, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με σκοπό να συζητήσουν τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και να οργανώσουν τη δράση τους. Τέτοιες ενέργειες έχουν ως μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό των μαθητών, που παλεύουν ενάντια στο «νέο σχολείο» της αμορφωσιάς και της ψευτοκατάρτισης που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Καλούμε τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες και να μη σκύψουν το κεφάλι, ούτε σε εκφοβισμούς αλλά ούτε και σε μοιρολατρικές λογικές ότι «τίποτα δε γίνεται». Να συνεχίσουν να οργανώνουν τον αγώνα τους με μαζικές γενικές συνελεύσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις (παραστάσεις διαμαρτυρίας, κλεισίματα δρόμων κ.ά.).


Η ΚΝΕ προτείνει βασικούς στόχους πάλης:


  1. Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια, τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
  2. Να μη μετράει ο βαθμός Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ για την πρόσβαση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις ή και χωρίς αυτές.
  3. Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά και ανεξάρτητα από το τέλος του Λυκείου, με ευθύνη του κράτους και όχι των Πανεπιστημίων. Δικαίωμα επανάληψης των εξετάσεων για εισαγωγή όσες φορές θέλει ο καθένας. Κατοχύρωση βαθμολογίας (να μη χρειάζεται να δίνονται κάθε φορά και τα 4 μαθήματα)
  4. Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ και να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Κατάργηση του έτους μαθητείας ως τσάμπα εργασία για τα αφεντικά, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Πτυχίο στα τρία χρόνια. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.
  5. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων. Όχι στα 30άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.