Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ Aποφασίζουμε για απεργιακό αγώνα διαρκείας

Οι μαθητευόμενοι μάγοι της δημοσιονομικής προσαρμογής που διοικούν το Υπουργείο Παιδείας έχουν ξεπεράσει σε μίσος για τον εκπαιδευτικό, ακόμη και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Τις τελευταίες μέρες έχουν κουρελιάσει κυριολεκτικά τη ζωή και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών. Μετά την απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 10.000 αναπληρωτών που οδηγούνται στην διαθεσιμότητα, την απόλυση και την ανεργία, προχωρούν σε μηδενικές επί της ουσίας αποσπάσεις, καταστρέφοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών.


Καταδικάζουν τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές – όσοι υπάρχουν ακόμα) σε αιώνια περιπλάνηση, με μισθούς που δε φτάνουν ούτε καν για επιβίωση, σε διάλυση των οικογενειών τους και τελικά σε παραίτηση ή άδειες άνευ αποδοχών ώστε να «πιάσουν» το νούμερο των επιθυμητών αποχωρήσεων. Αντίστοιχα με τον παράνομο μηχανισμό των μετατάξεων κατασκευάζουν ένα μόνιμο μηχανισμό εργασιακής περιπλάνησης, αβεβαιότητας και μόνιμων υπεράριθμων. Υλοποιούν τον πολιτικό σχεδιασμό για ένα δημόσιο σχολείο που θα λειτουργεί φτηνά και με ελάχιστο αριθμητικά, φοβισμένο, προσωπικό, έτοιμο για όπου διατάξει η υπηρεσία. Σχεδιάζουν ένα στα λόγια Δημόσιο υπεραντιδραστικά αναδιοργανωμένο των χιλιάδων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, όχι για να παρέχει δημόσια – δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση κι άλλα δημόσια αγαθά, αλλά για να υποτάσσεται στο κεφάλαιο και την αγορά.

Τελευταίο επεισόδιο στην επίθεση που δέχεται ο εκπαιδευτικός κόσμος η αναθεώρηση του πίνακα των αναπληρωτών μέσα στην ίδια ημέρα! Παρά το γεγονός ότι έχουν μειώσει κατά 10.000 τους αναπληρωτές σε σχέση με την περσινή χρονιά, τολμούν και ανακοινώνουν διαφορετικά ονόματα το πρωί και διαφορετικά το βράδυ. Στην κυριολεξία παίζουν τόμπολα με τη ζωή και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων. Καλλιεργούν σκόπιμα το φόβο, την ανασφάλεια και τον κοινωνικό κανιβαλισμό στον κόσμο της εκπαίδευσης.

Ο αντιεκπαιδευτικός – αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης πρέπει να βρει μια άμεση απάντηση. Συναδέλφισσα / ε , δε μπορούν να υπάρχουν πλέον αυταπάτες, η ζωή μας και τα δικαιώματά μας βρίσκονται στο στόχαστρο των επιλογών της πολιτικής της κυβέρνησης -Ε.Ε-ΔΝΤ. Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών με 2η φάση αποσπάσεων που πρέπει να γίνει τώρα. Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών που εργάζονταν στην εκπαίδευση όλα τα προηγούμενα χρόνια και μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού. Συμμετέχουμε μαζικά στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου, αποφασίζουμε για απεργιακό αγώνα διαρκείας από τις 16/9 μαζί με τους συναδέλφους μας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. O φόβος και η αβεβαιότητα να μετατραπεί σε συλλογική συσπείρωση και εφιάλτη της κυβερνητικής εξουσίας των μνημονίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.