Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Tο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και το εκλογικό άγχος του αντιδημάρχου Ερμούπολης

      Γράφει ο Σκεπτικιστής

    Σε πρόσφατο άρθρο του στον τοπικό τύπο με τίτλο "Η κυκλοφοριακή αγωγή σώζει ζωές" (1) ο αντιδήμαρχος Ερμούπολης κ.Ν.Αλμπανόπουλος,αφού αναφέρεται στην οδηγική συμπεριφορά των νεοελλήνων και στα υψηλά ποσοστά ατυχημάτων στη χώρα μας, κάνει λόγο για τα αναντίλεκτα πλεονεκτήματα της κυκλοφοριακής αγωγής.Η μισή έκταση του άρθρου δεν αποτελεί παρά μια κοινότοπη γυμνασιακού τύπου έκθεση ιδεών ,που ο κ.αντιδήμαρχος χρησιμοποιεί για να εισαγάγει στο προκείμενο : στη λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Ερμούπολης.
     Ο κ.αντιδήμαρχος αναφέρει μεν ότι αρκετά πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, για τα οποία την ευθύνη της συνεχούς και εύρυθμης λειτουργίας και συντήρησης έχουν οι δήμοι, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης ή και ελλιπούς συντήρησης, με τον τρόπο όμως που διατυπώνει το άρθρο του εκθειάζει τη σημερινή εύρυθμη λειτουργία του πάρκου του δήμου Ερμούπολης,κρύβοντας εσκεμμένα τα προβλήματα λειτουργίας του ,που ξεκινούν ήδη από το 2006 και τα οποία οδήγησαν στην παύση της λειτουργίας του.(2)
      Παραλείπει εσκεμμένα να αναφέρει ότι η λειτουργία του πάρκου δεν αποτέλεσε μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία του δήμου Ερμούπολης αλλά του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, που έχει συνεισφέρει με περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής (ΠΚΑ)από τους δήμους, θεωρώντας ότι η εύρυθμη λειτουργία τους αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση και συνεισφορά των εκπρόσωπων της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι σε όλους τους μαθητές της χώρας, προκειμένου να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις στην ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή.
     Αποκρύπτει επίσης ότι οι δήμοι, που έχουν κατασκευάσει ΠΚΑ με χρήματα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, έχουν υποχρέωση από τις υπογραφόμενες συμβάσεις με την αποπεράτωση των εργασιών και την εκπαίδευση των εκπαιδευτών, να λειτουργούν τα ΠΚΑ, καταρτίζοντας πρόγραμμα επίσκεψης των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου και των γειτονικών τους, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων(3).
     Αναφέρεται μεν στις όντως εργώδεις προσπάθειες της Α/θμιας Εκπ/σης,της Νομαρχίας Κυκλάδων κ.α φορέων να στηρίξουν και να λειτουργήσουν εύρυθμα το πάρκο(4),δεν παραλείπει όμως να παρακάμψει ευσχήμως τους παραπάνω φορείς στο πλαίσιο ενός ενυπόγραφου άρθρου κι όχι του ενδεδειγμένου δελτίου τύπου του δήμου,όπως θα περίμενε κανείς.
    Είναι προφανές ότι λόγω του εκλογικού του άγχους ο κ.αντιδήμαρχος προσπαθεί να προσποριστεί ίδιον όφελος,στο πλαίσιο μιας προσεκτικά ενορχηστρωμένης προσωπικής στρατηγικής εκλογικής επιβίωσης.Η απόκρυψη,η εσκεμμένη παράλειψη,η εξιδανίκευση,οι μισές αλήθειες, η παράκαμψη του γραφείου τύπου του δήμου και εντέλει το "καπέλωμα" όλων των εμπλεκόμενων φορέων και προσώπων στη λειτουργία του πάρκου ,με μοναδικό στόχο την προσωπική του προβολή,θέτει ευλόγως στο προσκήνιο ζητήματα ήθους και δεοντολογίας,όχι μόνο για τους συνυποψηφίους του και την (καθεστωτική) παράταξη που υπηρετεί,αλλά και για την ποιότητα του εν εξελίξει προεκλογικού αγώνα.
    Ψιλά γράμματα θα πουν κάποιοι...

Σημειώσεις

1.Εφ.Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,7/10/10,σελ.16
2.http://www.apopsy.gr/2006/t_166/eid_05.htm
3.http://www.yme.gr/?getwhat=7&tid=&aid=1243&id=
4.http://www.syrostoday.gr/News/744-Hmerida-me-8ema-Kukloforw-me-asfaleia-odngw-me-asfaleia.aspx

10 σχόλια:

  1. εμ, χρειάζεται ψηφουλάκια ο κ. Αλμπανόπουλος, πως αλλιώς θα του "βγουν" τα κουκιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον εχει παρει πολυ ψηλα τον αμανέ ο αντιδήμαρχος.Δείτε το ποστ http://syrianospolitis.blogspot.com/2010/09/80.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H αλαζονία του εν λόγω ταιριάζει γαντι με την καθεστωτική αλαζονεία της δημοτικής αρχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπολίτες αποδομείστε τους καθεστωτικούς,δεν αποτελούν παρά ενα χάρτινο τίγρη που βρυχαται ελλείψει αντιπάλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη ξεχνάτε ότι ο ¨προοδευτικός" αντιδήμαρχος ασχολείται μόνο με ανώδυνα θέματα:πολιτισμός,ασύρματα δίκτυα,πάρκο,ΧΥΤΑ,φιλοτεχνώντας το προσωπικό του προφίλ,προκαλώντας βέβαια τη μηνι στην παράταξή του με το λουδοβίκειο ύφος του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαύρο στους Αλμπανόπουλο-Πιταούλη.Όχι στην οικογενειοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά,ο Βούλτσος κι ο Ροσσολάτος που δούλεψαν για να στηθεί το πάρκο ,τι λένε για το καπέλωμα που έφαγαν;Ο Δεκαβάλας γιατί δεν του τραβαει τ αυτί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σιγά μην το κάνει, ροή ψήφων χρειάζεται και οχι συγκρούσεις πριν τις εκλογές. Άραγε οι Μαρκουλής, Βαφία κλπ τι γίνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παιδια αληθεύει ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές απειλούσε το Δεκαβάλλα ότι θα κατέβαζε δικο του συνδυασμό ,αν δεν γινότανε δεκτός στην ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην ξεχνάτε ότι κι αυτός ψήφισε υπέρ της απόδοσης τιμών στο χουντοδήμαρχο Βαφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.