Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η κλάψα ενός υπόδικου νομάρχη

Γράφει ο Σκεπτικιστής

Μόνο χαρτομάντηλα δε μοίρασε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο υπόδικος νομάρχης Κυκλάδων κ.Δ.Μπάιλας.Στα 25 λεπτά που διήρκεσε η συνέντευξή του δεν ήταν λίγες οι φορές που το κλίμα φορτίστηκε συναισθηματικά.
Κατανοούμε την πικρία του κ.Μπάιλα για την καθαίρεσή του από τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων υπό το συνδυασμό ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,ωστόσο δε μπορούμε παρά να σχολιάσουμε τα σημεία μιας συνέντευξης,  που δεν προσέφερε κανένα καινούριο στοιχείο τόσο όσον αφορά στο σκάνδαλο χρηματισμού υπαλλήλων της Πολεοδομίας Κυκλάδων όσο και στο παρασκήνιο της καθαίρεσής  ή της αναγκαστικής παραίτησής του.

Ακατάσχετος λαικισμός

Καταρχήν επρόκειτο για ένα λαικιστικό ξέσπασμα του κ.Μπάιλα,του στυλ "ισχύς μου ο λαός των Κυκλάδων".Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ποσοστό εκλογής του ήταν 50% στις τελευταίες εκλογές,συμπληρώνοντας ότι "η αγάπη του λαού αποτέλεσε αξεπέραστο ανάχωμα"(σ.σ προφανώς στους σκοτεινούς σχεδιασμούς).Έκανε επίσης λόγο για τη στήριξη των κυκλαδιτών στο πρόσωπό του και για "λαική οργή".Η αδιαμφισβήτητη δημοφιλία του κ.Μπάιλα δεν τον απαλλάσει προφανώς από τις βαριές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Μετακύλιση κατηγοριών

Μη έχοντας το πολιτικό θάρρος να παραδεχτεί τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες του όσον αφορά στη λειτουργία της Πολεοδομίας,επέρριψε τις ευθύνες στον προκάτοχό του κ.Π.Ρήγα,μη κατανομάζοντάς τον βέβαια για ευνόητους λόγους.Ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι ο χρηματισμός των υπαλλήλων γινόταν και επί των ημερών του προκατόχου του.Αναφέρθηκε δε και στο σκάνδαλο των καταχρήσεων στο Τμήμα Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επί ημερών Π.Ρήγα. Όσο για τα αυθαίρετα κτίσματα της Μυκόνου δήλωσε το αμίμητο : "ήθελα να γκρεμίσω τα σπίτια αλλά δεν έβρισκα συνεργεία"!

Συνωμοσιολογία

Δεδομένου ότι δεν υφίστανται προσωπικές πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο και μιας κι η αυτοκριτική εκλείπει ,τότε γιατί να μη λειτουργήσει και στην περίπτωσή του "εργοστάσιο παραγωγής λάσπης",έστω κι αν δεν κατανομάζεται ο "εργοστασιάρχης".
Επίσης το ρόλο τους έπαιξαν-κατά τον υπόδικο νομάρχη-"κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι δημοσιογράφοι",επειδή τόλμησαν-χωρίς να τον ρωτήσουν -να δημοσιοποιήσουν το εισαγγελικό πόρισμα-καταπέλτη.
Δεν έλειψαν οι αιχμές για τους συντρόφους τους και τις "σκοτεινές δυνάμεις" που λειτούργησαν ,προκειμένου ο ίδιος -σύμφωνα με τα λεγόμενά του-να αποτελέσει την "Ιφιγένεια" της εκστρατείας κομματικής εντιμότητας.

Υποτίμηση της νοημοσύνης των κυκλαδιτών

Οι παραπάνω αναφορές στη συνέντευξη τύπου-παραλήρημα του υπόδικου για κακουργηματική πράξη νομάρχη,είναι ενδεικτικές για το πόσο πολύ υπολείπτεται τη νοημοσύνη των κυκλαδιτών -ψηφοφόρων του ή μη.
Η απουσία κάθε ίχνους αυτοκριτικής,η άρνηση γενναίας ανάληψης κάθε πολιτικής ευθύνης,η κάλυψη επίορκων υπαλλήλων,η συκοφάντηση της εφ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,η επίρριψη ευθυνών στους προκατόχους του για τα φαινόμενα διαφθοράς(που όντως δεν φύτρωσαν επί των ημερών του μόνο),ο κομματικός του μαζοχισμός(μέχρι ραντεβού με τον Γ.Παπανδρέου -ο οποίος τον καθαίρεσε-ζήτησε!),οι αυτοαναφορές του στην ηθική κι εντιμότητα(όχι βεβαίως στην αναποτελεσματικότητά του να ελέγξει εποπτευόμενες υπηρεσίες),συνιστούν για μας αφορμές για να αποδομήσουμε το καλά φιλοτεχνημένο φιλολαικό προφίλ ενός κομματικού νομάρχη,κορμού του συστήματος ΠΑΣΟΚ στη Σύρο και στις Κυκλάδες,που στο τέλος ήδη της αυτοδιοικητικής του καριέρας πετάχτηκε ως στυμμένη λεμονόκουπα με τη ρετσέτα του υπόδικου και δίχως το δικαίωμα απολογίας.

9 σχόλια:

  1. Δήλωσε ότι κι ο Μαχαιρίδης έκλαψε μόλις τον ειδοποίησαν από τα κεντρικά ότι ο Μπάιλας κόπηκε.Πολύ κλάμα σας λέω...Η Βούρτση λείπει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.Ας πρόσεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Koυιζ:Γιατί δεν κατανόμασε πρόσωπα στη συνέντευξη;

    Για να μην κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμηση,πέρα από το κακούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως να απαρνηθεί ο άνθρωπος την εξουσία. "Τα λεφτά πολλοί εμίσησαν την εξουσία κανείς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παπαγαλάκια του λένε ότι είναι αθώος.Γιατί δεν περιμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης;Η κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις και πίσω από αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θρασίμι, όταν έκανε μηνύσεις σε όποιον κατάγγελνε τα αίσχη της πολεοδομίας "γιατί οι καταγγελίες έθιγαν την υπόληψή του και δεν θα μπορούσε να αντικρύσει τα παιδιά του" ήτανε καλά... Τώτα ποιόν θα μηνύσει που τον απέπεμψαν ως υπόδικο, τον Ραγκούση ή τον Παπανδρέου; Ας τολμήσει να δούμε...

    Υ.Γ. Ότι οι Κυκλαδίτες τον λατρεύουνε, και ότι θα τον ξαναβγάζανε, ούτε λόγος πάντως... Γνήσιος εκφραστής, σαρξ εκ της σαρκός του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε φίλε σε μήνυσε και σένα για όσα τοτε του είχες καταγγείλει για το γείτονά σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε φιλε,εσύ που γράφεις όλα τα παραπάνω , μήπως είσαι ένα υποτακτικό σκυλάκι της....εξουσίας και τα λες όλα αυτά γιατί σε πείραξαν πολύ, έσενα και την παρέα σου όλα αυτά που είπε ο νομάρχης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.