Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρης –Μάννα δεν είναι κότες!



Μετά την αμφιβόλου νομιμότητας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σύρου- Ερμούπολης (30/9),η οποία εγκρίνει την δωρεάν παραχώρηση αιθουσών διδασκαλίας στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, προκειμένου να υλοποιήσει σεμινάρια ενηλίκων σε αίθουσες εντός του προαυλίου του σχολείου όπου προαυλίζονται ταυτόχρονα δεκάδες ανήλικοι μαθητές , οι αυθαιρεσίες  και οι ιταμές προκλήσεις προς την εκπαιδευτική κοινότητα συνεχίζονται.
Αναφερόμαστε στην   πρόεδρο του ΟΠΑΚ Δήμου Σύρου- Ερμούπολης κ. Άννα Βαφία ,η οποία γνωρίζοντας ότι η απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σύρου- Ερμούπολης δε μπορεί να εφαρμοστεί στο σχολείο , λόγω των αυστηρών κανονισμών ασφαλείας του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο απαγορεύει αυστηρά την είσοδο και παραμονή σε σχολικούς χώρους ατόμων μη εχόντων σχέση με το σχολείο, πρότεινε γραπτά κι ανερυθρίαστα τον περιορισμό του προαυλίου του σχολείου.
Πιο  συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΟΠΑΚ, με έγγραφο που απευθύνει στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (11/10), αναφέρει ότι ο ΟΠΑΚ προτίθεται να περιορίσει και με δικά του έξοδα το προαύλιο του διδακτηρίου Βάρης.
Δε φτάνει δηλαδή η παραχώρηση του 1/3 του εμβαδού των διδακτικών αιθουσών του σχολείου, αλλά αποθρασυνόμενη ζήτησε και τον περιορισμό του προαύλιου χώρου, όπου οι μαθητές παίζουν και αθλούνται καθημερινά!
Οι αυθαιρεσίες συνεχίστηκαν ,δίχως την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, όταν την Τρίτη 15/10 με άδεια της Πολεοδομίας Σύρου τοποθετήθηκε πλέγμα ύψους ενός μέτρου, περιορίζοντας αισθητά το διαθέσιμο χώρο για τους μαθητές του σχολείου.
 Στόχος της νέας κατάπτυστης  ενέργειας στελεχών του ΟΠΑΚ και του ΚΕΚ Δήμου Σύρου Ερμούπολης είναι ο προαυλισμός 43  ενηλίκων επιμορφούμενων του ΚΕΚ και 55 μαθητών Δ-Ε-ΣΤ τάξεων στον ίδιο χώρο!
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ιδιαίτερα αυστηρών  κανονισμών ασφαλείας που διέπουν τη λειτουργία δημοσίων σχολείων, για τα οποία ισχύει εγκύκλιος ,η οποία απαγορεύει την είσοδο ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του σχολείου (ώρες 7.55 π.μ-4.15 μ.μ).
Πέραν όμως των προφανών κινδύνων που δημιουργούνται, σε σχέση με την ασφάλεια των μαθητών, ερωτηματικά πρέπει να τεθούν από εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε ενεργό πολίτη αυτού του τόπου για τις πραξικοπηματικές ενέργειες και τις αμφιβόλου νομιμότητας πρακτικές του Δημοτικού Συμβουλίου, του ΟΠΑΚ, του ΚΕΚ και της Πολεοδομίας Σύρου.
Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι είναι επικίνδυνοι για το μέλλον αυτού του νησιού: τους μαθητές.
Ας καταλάβουν καλά ότι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρης δεν είναι κότες, για να τους περιορίζουν με κοτετσόσυρμα (!) το -τόσο ζωτικό γι αυτούς- προαύλιο .
Ας καταλάβουν ότι τα βολέματα ημετέρων δομών και προσώπων, σε βάρος του δημόσιου σχολείου, πρέπει να σταματήσει τώρα.
Την ώρα που με την αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ τσακίζονται οι δυνατότητες των μαθητών για μόρφωση , την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν με απόλυση, επιστρατεύονται και σε τοπικό επίπεδο κάθε είδους μηχανισμοί για να τρομοκρατήσουν εκπαιδευτικούς, για να εμποδίσουν τους αγώνες τους.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι του εν λόγω σχολείου σε δύσκολες συνθήκες.

Καλούμε να πάρουν άμεσα θέση ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Α/θμιας  Εκπ/σης Σύρου- Τήνου- Μυκόνου , γονείς και εκπαιδευτικοί αλλά και κάθε ενεργός πολίτης , προκειμένου να δοθούν  άμεσα  λύσεις στα στεγαστικά αιτήματα του σχολείου, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές του, προς όφελος των μαθητών.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  Π.Ε  ΣΥΡΟΥ –ΤΗΝΟΥ –ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.