Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Τοποθετήθηκε κοτετσόσυρμα στο προαύλιο του σχολείου Βάρης!

43 ενήλικοι θα προαυλίζονται  με 55 ανήλικους μαθητές
 ένθεν κακείθεν του εικονιζόμενου κοτετσοσύρματος !
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Α",τοποθετήθηκε απόψε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βάρης, με πρωτοβουλία του ΟΠΑΚ Δήμου Σύρου Ερμούπολης και με άδεια της Πολεοδομίας Σύρου,πλέγμα ύψους ενός μέτρου,περιορίζοντας αισθητά το διαθέσιμο χώρο για τους μαθητές του σχολείου.
   Στόχος της νέας αυθαίρετης ενέργειας στελεχών του ΟΠΑΚ και του ΚΕΚ Δήμου Σύρου Ερμούπολης είναι ο προαυλισμός 43  ενηλίκων επιμορφούμενων του ΚΕΚ και 55 μαθητών Δ-Ε-ΣΤ τάξεων στον ίδιο χώρο!
     Το διαπερατό πλέγμα υποτίθεται ότι θα εμποδίζει την επικοινωνία ενηλίκων- ανηλίκων καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου .
     Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ιδιαίτερα αυστηρών  κανονισμών ασφαλείας που διέπουν τη λειτουργία δημοσίων σχολείων,για τα οποία ισχύει και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η εγκύκλιος Γ7/37593/13/04/2005 ΥΠ.Ε.Π.Θ., η οποία απαγορεύει την είσοδο ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του σχολείου (ώρες 7.55 π.μ-4.15 μ.μ).

Όσον αφορά στον αυθαίρετο περιορισμό του προαυλίου στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι συνέπειες -αν παραμείνει το πλέγμα-θα είναι οι εξής: 

1.η μείωση των οριζομένων από το νόμο τετραγωνικών μέτρων προαυλίου χώρου ανά μαθητή με αποτέλεσμα το συνωστισμό και την πιθανή πρόκληση ατυχημάτων
2.η μη πρόσβαση στον οικίσκο του καυστήρα του σχολείου
3.η μη πρόσβαση μαθητών στην έξοδο διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου (β΄ είσοδο σχολείου)
4.η πιθανή απειλή ασφάλειας μαθητών από ενηλίκους



5 σχόλια:

  1. Έφτασε στ΄αυτιά σας ότι σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί του σχολείου κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να σαπομακρύνουν από το προαύλιο του σχολείου το διευθυντή του ΚΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ενήμερος και ο Εισαγγελέας Σύρου για την παρενόχληση λειτουργίας του σχολείου από εξωσχολικά στοιχεία σε ώρες λειτουργίας του σχολείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εκ της ΔΗΜΑΡ προερχόμενος περιφερειακός δ/ντης εκπ/σης Ν.Αιγαίου τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά,αμελητέα ποσότητα είναι για το δήμο τα παιδιά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι γονεις δεν θα επρεπε να ειναι εξω απο το σχολειο για διαμαρτυρια; εεεεεεεεεεεεεεεε για τα παιδια σας προκειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.