Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ : Να αντιδράσουμε αποφασιστικά στις νέες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων!

Με την επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου Attica (Superfast Ferries και Blue Star) για αύξηση των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Κρήτης  από 1/4/2011 κατά 8%, που για τα Δωδεκάνησα φαίνεται ότι θα φθάσει έως και 26%, ο χορός των ανατιμήσεων εκτοξεύεται στα ύψη, την ώρα που το εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, συμπιέζεται ασφυκτικά από την αναλγησία της πολιτικής του μνημονίου και των καθημερινά αναγγελόμενων κυβερνητικών μέτρων.
Το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ως αντιπολιτευτικό ατού από τους έχοντες σήμερα την εξουσία νησιωτικούς παράγοντες, με το πρόσχημα των δυσκολιών της κρίσης, φαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες, παρά το “ζέσταμα” που επιχείρησε πρόσφατα η υφυπουργός θαλασσίων υποθέσεων κ. Ελπίδα Τσουρή. Άλλωστε είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις 12-2-2010 σε Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο: “....Στόχος μας η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στις ακτοπλοίκές γραμμές, αρκεί να επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι το κόστος ανέρχεται σε περίπου 1,5 δις ετησίως...”
Πιστεύει κανείς ότι είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει από την Κομισιόν το παραπάνω αίτημα, τη στιγμή που όλα της τα στελέχη της μπροστά στους δανειστές, έχουν πάθει οσφυοκαμψία;
Ας μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες, η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι η συλλογική και οργανωμένη αντίδραση στη δράση των ισχυρών. Συλλογική και οργανωμένη δράση τόσο απεναντι στα  συμφέροντα των εφοπλιστων, όσο και απέναντι στην ανυπαρξία σχετικής πολιτικής από την Κυβέρνηση.
Απαιτούμε  εδω και τώρα να εφαρμοστεί η δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων των μικρών νησιών,να τιθασευτεί η ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών και του ΦΠΑ που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η μη εξίσωση του με την ηπειρωτική Ελλάδα, να μπει φρένο στην επιδιωκόμενη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις οποιαδήποτε μορφής απολύσεις.
Προειδοποιουμε και επισημαίνουμε οτι ο λαός, θα αντιδράσει άμεσα στην εξαθλίωση που τον ωθεί η κυβερνητική πολιτική και οι μνημονιακοί μέντορες της.
Ο δρόμος της...ανυπακοής είναι προ των πυλών και δυστυχώς οι επιλογές της κυβέρνησης τον καθιστούν μονόδρομο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.