Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Να απελευθερωθεί άμεσα ο Αντώνης Βουτσίνος

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων Σύρου, η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Αποκ. Διοίκηση), το Τμήμα Κυκλάδων – ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καταγγέλλουν την αναίτια σύλληψη του Αντώνη Βουτσίνου, Συριανού φοιτητή του Μαθηματικού τμήματος της Αθήνας. Ενός παιδιού που κοσμεί τη Συριανή νεολαία με το ήθος  και τη στάση του και που αποτελεί ελπίδα της Συριανής κοινωνίας με την προκοπή του.
Ο Αντώνης, γνωστός για τη δράση του στο φοιτητικό κίνημα και ως μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του, βρισκόταν στις χθεσινές κινητοποιήσεις, υλοποιώντας τις αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις του συλλόγου του, όταν συνελήφθη κατά τη διάρκεια του οργίου βίας και τρομοκρατίας που επέβαλαν στο κέντρο της Αθήνας οι δυνάμεις καταστολής.
Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος εξ αρχής. Ήθελαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση των εκατοντάδων χιλιάδων που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων, ήθελαν να καταστείλουν τη μαχητικότητα και το μήνυμα ανυπακοής  ενάντια στο μαύρο μέτωπο εξουσίας και την πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.
Οι εργαζόμενοι στη Σύρο και τις Κυκλάδες στέκονται αποφασιστικά στο πλάι του Αντώνη και της οικογένειάς του.
Λέμε όχι στην κρατική τρομοκρατία και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του.
Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της Σύρου να καταγγείλουν την αναίτια σύλληψή του Αντώνη και να  εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με τον προσφορότερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.