Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Να απελευθερωθεί ο φοιτητής Αντώνης Βουτσίνος

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή καταγγέλλει τη δολοφονική επιχείρηση καταστολής των δυνάμεων της αστυνομίας απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν την Κυριακή 12 Φλεβάρη το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Ένα συντονισμένο όργιο βίας και χημικού πολέμου έλαβε χώρα από τις δυνάμεις της αστυνομίας και  τους παρακρατικούς μηχανισμούς, με στόχο να διαλύσει τη μεγαλειώδη διαδήλωση.
Ωστόσο οι αγωνιζόμενοι, διατηρώντας τη μαχητικότητα και τη μαζικότητα τους, κατάφεραν να παραμείνουν για ώρες στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, να δώσουν ένα ακόμα μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής του μαύρου κυβερνητικού μετώπου και των μνημονίων εξαθλίωσης της χώρας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με αποφασιστικότητα την αναίτια και προκλητική σύλληψη του μέλους της, συνδικαλιστή φοιτητή Αντώνη Βουτσίνου, μέλους του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου Μαθηματικού Αθήνας, καθώς και τις άλλες αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις. Ο σύντροφος συνελήφθη μέσα στα μαζικά μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, ενώ οι πραιτοριανοί του κ. Παπουτσή επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο κόσμο στην Πλατεία Συντάγματος, επιδιώκοντας τη διάλυση της συγκέντρωσης και την ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση. Πρόκειται για μια παραδειγματική, τρομοκρατική σύλληψη, σε ένα αγωνιστή του κινήματος, μέσα σε μαζικά μπλοκ συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών φορέων, που έχει σαν στόχο την καταστολή και τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων.

Ξέρουμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι η ύστατη επιλογή ενός συστήματος που καταρρέει από τη λαϊκή οργή και ο μόνος δρόμος είναι η υποταγή του λαού και τους αγωνιστικού του φρονήματος. Όμως πρέπει και αυτοί να γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσουν να μας κάμψουν και να μας φοβίσουν.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απόσυρση όλων των κατηγοριών του συνδικαλιστή Αντώνη  Βουτσίνου.   
Απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων αγωνιστών.
Όχι στην κρατική τρομοκρατία και των κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Παραίτηση του υπουργού Παπουτσή και ανατροπή του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.