Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΑΣΚΑΛΟΙ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Να βγούμε όλοι στους δρόμους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ
 
 Με απίστευτο κυνισμό η συγκυβέρνηση και η τρόικα επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα ατελείωτο πτωχοκομείο και να υποτάξουν τη χώρα για μια δεκαετία τουλάχιστον στην πιο βάρβαρη πολιτική λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε αναπτυγμένη χώρα. Το νέο πακέτο μέτρων, αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας και φέρνει με μαθηματική ακρίβεια ακόμα πιο κοντά την προοπτική μιας άτακτης και ανεξέλεγκτης κατάρρευσης. Αποτελεί πάνω απ’ όλα όμως, συνταγή απόλυτης χρεοκοπίας της εργαζόμενης οικογένειας. Πάνω από τη χώρα, απλώνεται η σκιά της ανεργίας, της απόλυτης ένδειας, των εκατομμυρίων ανέργων και των δεκάδων χιλιάδων άστεγων, των διαλυμένων νοσοκομείων, των κλειστών σχολείων και των πεινασμένων παιδιών.
Επιδιώκουν να επιβάλλουν μέτρα όπως :
• τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε ίχνους εργατικού δικαίου
• Την άμεση απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, 150.000 μέχρι το τέλος του 2015 και επανεξέταση των βαθμολογικών κλιμακίων 
• Τη δραστική μείωση των συντάξεων
• Την κατάρρευση της περίθαλψης και των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των νέων περικοπών
• Την κατάργηση της μονιμότητας και των σταθερών εργασιακών σχέσεων, κατ’ αρχάς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Έτσι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όσοι διατηρήσουν την εργασία τους - και με την προϋπόθεση ότι δεν θα μένουν απλήρωτοι – θα καταντήσουν να παίρνουν 500 – 600 ευρώ μεικτά !! Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν. Σημαίνει ακόμα, ότι αργά ή γρήγορα – μάλλον γρήγορα – πρέπει να αναμένουμε νέες δραστικές περικοπές και στο δημόσιο τομέα. Σημαίνει για παράδειγμα ότι, ο μοναδικός, ο αποκλειστικός λόγος εφαρμογής της αξιολόγησης στην εκπαίδευση και συνολικά στο δημόσιο, είναι οι απολύσεις. Σημαίνει, ότι οι νέοι συνάδελφοι αναπληρωτές, θα βρουν από το Σεπτέμβρη τις πόρτες των σχολείων κλειστές.
Ήρθε η ώρα να σημάνει λαϊκός ξεσηκωμός. Να βγούμε όλοι στους δρόμους, να μη φύγουμε αν δεν φύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.