Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΜΕ Καταδικάζει την αναίτια σύλληψη συριανού φοιτητή

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την προκλητική και αναίτια σύλληψη του συνδικαλιστή φοιτητή, μέλους του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του Μαθηματικού της Αθήνας, Αντώνη Βουτσίνου.   
     Ο φοιτητής, γνωστός για τη δράση του στο φοιτητικό κίνημα, βρισκόταν στις χθεσινές κινητοποιήσεις υλοποιώντας αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου και συνελήφθη κατά το όργιο βίας και τρομοκρατίας που επέβαλλαν στο κέντρο της Αθήνας οι δυνάμεις καταστολής. Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος εξ αρχής. Ήθελαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση των εκατοντάδων χιλιάδων που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων, ήθελαν να καταστείλουν τη μαχητικότητα και το μήνυμα ανυπακοής που έδωσε ο λαός ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.
  Για αυτό και επιτέθηκαν βίαια σε μαζικά μπλοκ συλλογικοτήτων, συνδικαλιστικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων, στα οποία βρισκόταν και ο Αντώνης Βουτσίνος, τα οποία διαδήλωναν ειρηνικά για ώρες μπροστά από τη Βουλή. Η προσπάθεια τους είναι να επιτεθούν στους αγωνιζόμενους, να τρομοκρατήσουν το λαό, να απαγορεύσουν το δικαίωμα στη διαδήλωση, για να περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

  Όμως το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται. Η σύλληψη του φοιτητή είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας και θα σταθούμε αποφασιστικά δίπλα του.

-Άμεση απελευθέρωση και απόσυρση όλων των κατηγοριών του συνδικαλιστή Αντώνη  Βουτσίνου.  
-Απελευθέρωση των αναίτια συλληφθέντων αγωνιστών.

-Όχι στην κρατική τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.