Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Όλοι/ες μαζικά στην 48ωρη απεργία

Όλοι/ες μαζικά στην
48ωρη απεργία
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φλεβάρη

Με απίστευτο κυνισμό η συγκυβέρνηση και η τρόικα επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα ατελείωτο πτωχοκομείο φτηνών εργαζομένων και να υποτάξουν τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες  στην πιο βάρβαρη πολιτική λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε αναπτυγμένη χώρα. Το νέο πακέτο μέτρων, αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας και φέρνει με μαθηματική ακρίβεια ακόμα πιο κοντά την προοπτική μιας άτακτης και ανεξέλεγκτης κατάρρευσης. Αποτελεί πάνω απ’ όλα όμως, συνταγή απόλυτης χρεοκοπίας της εργαζόμενης οικογένειας. Πάνω από τη χώρα, απλώνεται η σκιά της ανεργίας, της απόλυτης φτώχειας, των εκατομμυρίων ανέργων και των δεκάδων χιλιάδων άστεγων, των διαλυμένων νοσοκομείων, των κλειστών σχολείων και των πεινασμένων παιδιών.

Επιδιώκουν να επιβάλλουν μέτρα όπως :

~       τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε ίχνους εργατικού δικαίου
~       Την άμεση απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, 150.000 μέχρι το τέλος του 2015 και επανεξέταση των βαθμολογικών κλιμακίων 
~       Τη δραστική μείωση των συντάξεων
~       Την κατάρρευση της περίθαλψης και των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των νέων περικοπών
~       Την κατάργηση της εργασίας  με δικαιώματα,  των συγκροτημένων εργασιακών σχέσεων,  της μονιμότητας στο  δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όσοι διατηρήσουν την εργασία τους - και με την προϋπόθεση ότι δεν θα μένουν απλήρωτοι –  καταδικάζονται στα  500 – 600 ευρώ μεικτά, με προοπτική το μισθό της σημερινής Βουλγαρίας!  Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν. Σημαίνει ακόμα, ότι αργά ή γρήγορα – μάλλον γρήγορα – πρέπει να αναμένουμε νέες δραστικές περικοπές και στο δημόσιο τομέα. Σημαίνει για παράδειγμα ότι, ο μοναδικός, ο αποκλειστικός λόγος εφαρμογής της αξιολόγησης στην εκπαίδευση και συνολικά στο δημόσιο, είναι οι απολύσεις. Σημαίνει, ότι οι νέοι συνάδελφοι αναπληρωτές, θα βρουν από το Σεπτέμβρη τις πόρτες των σχολείων κλειστές.

Ήρθε η ώρα να σημάνει λαϊκός ξεσηκωμός. Να βγούμε όλοι στους δρόμους, να μη φύγουμε αν δεν φύγουν.

Όλοι στην Συγκέντρωση 11 το πρωϊ  μπροστά  στο Νεώριο - ΙΚΑ
  • Το Σάββατο 11/2, στην Απεργιακή Συγκέντρωση, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου (λιμάνι).
  • Την Κυριακή 12/2, στη Συναυλία - Συλλαλητήριο, στις 17.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Μιαούλη.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.