Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ανοικτό κάλεσμα του Συντονιστικού Σωματείων για πανσυριανή συνέλευση

Προς όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και τα πρωτοβάθμια σωματεία  στη Σύρο
Ανοικτό κάλεσμα του Συντονιστικού Σωματείων και εργαζομένων στις Κυκλάδες
για πανσυριανή πανεργατική – πανδημοσιοϋπαλληλική συνέλευση συντονισμού δράσης
την Τετάρτη  8 Φλεβάρη στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο .

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑ.ΣΟ.Κ –Ν.Δ- ΛΑΟΣ – Ε.Ε- Δ.Ν.Τ- κεφαλαίου κλιμακώνει την αντεργατική της επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Στο όνομα της  Δανειακής Σύμβασης και του κουρέματος του δημόσιου χρέους προετοιμάζουν ένα νέο Μνημόνιο ακόμα πιο βάρβαρο και αντεργατικό, που επιχειρεί να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση τόσο στο δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Μετά το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο στο δημόσιο, τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τις περικοπές στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, την εκτίναξη της ανεργίας, τη στάση πληρωμών των εργοδοτών στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους καθημερινούς εκβιασμούς για «συναινετικές» μειώσεις μισθών υπό την απειλή της απόλυσης, το κεφάλαιο προσπαθεί να καταργήσει οριστικά ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και την εργατική νομοθεσία, προκειμένου να υπερβεί την κρίση του.

Μια κυβέρνηση χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση, σε συνεργασία με την τρόικα επιχειρεί να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε ένα απέραντο πτωχοκομείο, για να διασφαλίσει την αποδοτική επένδυση των κεφαλαίων των πιστωτών της χώρας και τα μελλοντικά κέρδη των βιομηχάνων και των λοιπών εργοδοτών. Μέσα σε λίγες εβδομάδες η συζήτηση για το σπάταλο και μη-αποδοτικό κράτος συμπληρώθηκε από το «ανταγωνιστικό έλλειμμα» της ελληνικής οικονομίας και το «υψηλό» μισθολογικό της κόστος, έτσι ώστε η επίθεση να καλύψει όλους τους εργαζόμενους. Επιδιώκουν να καταργήσουν ή να μειώσουν το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, να αναιρέσουν την ΕΓΣΣΕ, τις ωριμάνσεις και την ύπαρξη των κλαδικών συμβάσεων. Ταυτόχρονα, η επιδιωκόμενη μείωση του μη-μισθολογικού κόστους εργασίας θα έχει ως συνέπεια την πλήρη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο ήδη καταληστεύεται από την αναγκαστική συμμετοχή των ταμείων στο κούρεμα του χρέους. Αντίστοιχα, η «Λευκή Βίβλος» του Ρέππα για το επιτελικό κράτος προδιαγράφει ένα δημόσιο με ιδιωτική λειτουργία, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένα δημόσιο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των χορηγών. Σε αυτό το επιτελικό κράτος των περικοπών, των συγχωνεύσεων και της ιδιωτικοποίησης, η αξιολόγηση είναι ο κεντρικός μηχανισμός για την υπονόμευση της μονιμότητας, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την προοπτική των μαζικών απολύσεων.

Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο Ε.Ε, η νέα οικονομική διακυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει τη λιτότητα και τα εξοντωτικά δημοσιονομικά κριτήρια σε απόλυτη πολιτική αρχή για το συντονισμό των αντιλαϊκών μέτρων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Η κρίση αντιμετωπίζεται από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την υπονόμευση του κοινωνικού κράτους και της λαϊκής κυριαρχίας. 

Σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές, η ηγεσία της ΓΣΕΕ κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου με τους εργοδότες, σε ένα διάλογο που το επίδικο αντικείμενο είναι η σφαγή των μισθωτών, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί, μολονότι ετοιμάζεται μαζικό κύμα απολύσεων, συγχωνεύσεων και ιδιωτικοποιήσεων. Αντί να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους και να εκφράσουν τα ταξικά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, τη συναίνεση, την αποσυσπείρωση και τελικά τον ατομικισμό.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ΤΩΡΑ ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα στηριγμένο στις διαδικασίες βάσης των ίδιων των εργαζόμενων, που θα πει ένα μεγάλο όχι και θα ανοίξει το δρόμο της ανατροπής.  Εμπνευσμένοι από τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Πιο ώριμοι  από τις μεγάλες μάχες του Ιούνη και του Οκτώβρη πρέπει να γυρίσουμε και να μη φύγουμε αν δε φύγουν!! Κάθε χώρος εργασίας, κάθε γειτονιά μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος αντίστασης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την παύση πληρωμών στους τραπεζίτες και το κεφάλαιο και την ανατροπή του ευρωενωσιακού μονόδρομου .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και τα συνδικάτα του νησιού μας να συντονίσουμε άμεσα τη δράση μας για να αντιπαλέψουμε νικηφόρα την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

                                  ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2 19:00 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.