Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Nα καταργηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά

Aνακοίνωση των εκλεγμένων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό της
 «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ  ΝΟΤΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

    Η καταιγίδα των βαρβάρων αντιλαϊκών μέτρων πάει να πάρει και τον μειωμένο ΦΠΑ για τη νησιά του Αιγαίου. Θυμίζουμε ότι πρωτοστατήσαμε μέσα και έξω από τη Βουλή στον αγώνα για την δραστική μείωσή του με στόχο την ολοσχερή κατάργησή του. Βέβαια προειδοποιούσαμε πάντα το λαό μας ότι η μείωση το ΦΠΑ κατά 30% δεν πρόκειται να αμβλύνει τα δεινά του από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές. Αποτελούσε όμως μια μικρή ανάσα.
    Αυτή η προειδοποίηση ισχύει ακόμα περισσότερο στις σημερινές συνθήκες αφού η εξοντωτική αντιλαϊκή λαίλαπα που χτυπά τα λαϊκά στρώματα, την τεράστια πλειοψηφία του λαού μας, με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος και το δημόσιο έλλειμμα, κάνει να φαντάζει ο μειωμένος ΦΠΑ (που αυξήθηκε κατά 28% σε τρία χρόνια) μόνο ως παρωνυχίδα.
    Το ενδεχόμενο κατάργησής του δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ενώ, εδώ και μήνες ανακοινώθηκε, ορισμένοι κυβερνητικοί και περιφερειακοί παράγοντες μας καθησύχαζαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Οι ίδιοι αυτοί παράγοντες, που σήμερα «αντιτίθενται» στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, όχι μόνο απέρριψαν πεισματικά κάθε πρόταση για αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά δεν έχαναν ευκαιρία να κατακεραυνώνουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση που καταγγέλλουν, ξεσκεπάζουν και αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική.
    Να γιατί αποτελεί ακραία υποκρισία και εμπαιγμό το να έρχονται, ιδιαίτερα σήμερα, παράγοντες  όπως οι περιφερειάρχες, οι αντιπερειφεριάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι να αντιτίθενται στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ ενώ, όχι μόνο κλείνουν τα μάτια μπροστά στο απίστευτο έγκλημα που διαπράττεται αυτό το διάστημα σε βάρος του λαού και της χώρας μας αλλά και έμμεσα ή και άμεσα το  εφαρμόζουν κατά γράμμα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική με βαριές συνέπειες για τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενων, αγρότες, συνταξιούχοι και νεολαία.
    Και βέβαια οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ενεργά αντίθετοι με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ. Αρνούνται να πάρουν μέρος στον αποπροσανατολισμό του λαού.
    Διεκδικούν, όχι μόνο την μεγαλύτερη μείωσή του, αλλά και την πλήρη κατάργησή του, αφού πρόκειται για κατεξοχήν αντιλαϊκό φόρο.
    Εντάσσουν ιδιαίτερα σήμερα, την αντίθεσή της αυτή στον γενικότερο αγώνα ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση.
    Καλούν τους εργαζόμενους, το λαό μας σε γενικό ξεσηκωμό, μέσα από τις γραμμές των ταξικών συνδικάτων, των λαϊκών επιτροπών και άλλων φορέων αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για μια άλλη εξουσία, λαϊκή, στην υπηρεσία των εργαζόμενων και γενικότερα το λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.