Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Αλληλεγγύη στους εργάτες του Νεωρίου, της Βιοσύρ, της Τυποκυκλαδικής

Μετά το παραμύθι των “σατανικών” δημοσίων υπαλλήλων που δήθεν φταίνε για το χρέος, ήρθε  η σειρά του παραμυθιού της  «ανταγωνιστικότητας». Αυτή τη φορά για να σωθεί η πατρίς (του κεφαλαίου), πρέπει και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να ακολουθήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους στον καιάδα της πείνας, της ανασφάλειας, της ανεργίας, των μειώσεων στους μισθούς και του αποκλεισμού από τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία.

Αυτοί που φάγανε τα δανεικά του κράτους, οι ίδιοι που φάγανε τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, είναι αυτοί που τώρα θέλουν να μας πληρώνουν με μεροκάματα Κίνας.
Άγγλοι , Γάλλοι, Πορτογάλοι το ίδιο παραμύθι: Η πατρίδα της παγκόσμιας εργατικής τάξης θυσία στην πατρίδα του παγκόσμιου κεφαλαίου.

Μας λένε ότι πρέπει εμείς οι εργάτες να πεινάσουμε για να είναι φτηνότερα τα ελληνικά προϊόντα, μόνο που  το ίδιο ζητάνε οι Γερμανοί αστοί από τους Γερμανούς εργάτες για τα γερμανικά προϊόντα, το ίδιο οι Γάλλοι αστοί από τους  Γάλλους εργάτες για τα γαλλικά προϊόντα και πάει λέγοντας. Το μόνο φτηνότερο θα είναι το μεροκάματό μας, και αυτό που θα αυξηθεί θα είναι τα κέρδη τους.
         
Δύο πρόσφατα δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ δείχνουν το τι συμβαίνει και στην αυλή μας, στη Σύρο:

Το πρώτο ήταν για τους επί μακρόν και σε απόγνωση απλήρωτους εργάτες του ΝΕΩΡΙΟΥ, που την Παρασκευή, 3/2/2012, κινήθηκαν για επίσχεση εργασίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα , μετά από διαμεσολάβηση του σωματείου τους και το εκβιαστικό δίλημμα,  ότι θα μπει λουκέτο στην επιχείρηση, στη σχετική ψηφοφορία η πρόταση για  επίσχεση εργασίας δεν ευτύχησε. Συνεχίζεται έτσι η παρούσα απελπιστική κατάσταση για τους εργάτες χωρίς εγγυήσεις για το αύριο.

Το δεύτερο, που μάλιστα δεν έτυχε και ευρείας δημοσιότητας, ήταν για την ΤΥΠΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗ - ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ , της οποίας οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα τύχουν της ευεργεσίας του εργοδότη τους με μειώσεις μισθών, “αναγκαίες για την απρόσκοπτη πορεία της επιχείρησης”, κατά δήλωση της εργοδοσίας.
Μετά τους απλήρωτους εργάτες του Νεωρίου και της ΒΙΟΣΥΡ, για τους οποίους έχουν πολλά γραφτεί, πήρε σειρά η Τυποκυκλαδική.

Εκατοντάδες συριανές οικογένειες  παράγουν πλούτο στις εγκαταστάσεις της Τυποκυκλαδικής, του Νεωρίου, της Βιοσύρ και κανείς δεν μπορεί να παίζει με το ψωμί αυτών που παράγουν τον πλούτο.

Εκατοντάδες συριανές οικογένειες έχουν, ουσιαστικά, να διαλέξουν ανάμεσα στο ζήσε μαύρε μου να λάβεις μισθό πείνας και στον καθόλου μισθό.
Για τους εργάτες, για τον κόσμο της εργασίας, δεν μένει άλλος δρόμος, παρά μόνο αυτός του αγώνα. Της οργάνωσης , της αντίστασης, της απεργίας.
Μας τον δείχνουν από τον Ασπρόπυργο οι ηρωικοί εργάτες της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,  που απεργούν τρεις μήνες τώρα, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, ενάντια στις μειώσεις των μισθών τους, ενάντια στο μισή-δουλεια-μισός-μισθός.
Μας τον δείχνουν οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα καταστημάτων PRAKTIKER που, με στήριγμα το σωματείο τους, δικαιώθηκαν πρόσφατα στο δικαστήριο ενάντια στις μειώσεις των μισθών τους και τις απολύσεις.        


Εκατοντάδες συριανές οικογένειες έχουν να διαλέξουν είτε συνεχείς μειώσεις των μισθών τους  κι απλήρωτα δεδουλευμένα, είτε να αρχίσουν να σκέφτονται τη μείωση του εργοδοτικού κόστους. Είτε αδιέξοδη υποταγή στις ορέξεις του αφεντικού, είτε οργάνωση και αντίσταση.
Εκατοντάδες συριανές οικογένειες έχουν να διαλέξουν: Ή ν' αφήσουν το ψωμί των παιδιών τους στη διάθεση του εργοδότη τους ή να απαιτήσουν λόγο και έλεγχο στις αποφάσεις της επιχείρησης. Να έχουν λόγο κι έλεγχο στο τί, στο πότε και στο πώς παράγει η επιχείρηση.
Γιατί χωρίς τους εργάτες, η Τυποκυκλαδική η Βιοσύρ ή το Νεώριον δεν πιάνουν μία.

Καλούμε όλους εργάτες, όλους τους εργαζόμενους, σε όποιο κλάδο και αν εργάζονται, να μην απεμπολούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις που με αγώνες, θυσίες ή και με αίμα, ακόμα, κατέκτησαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Να οργανωθούν στα σωματεία τους ή, όπου αυτά είναι εργοδοτικά, να αυτοοργανωθούν σε επιτροπές αγώνα για να απαντήσουν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Να καταγγέλλουν δημόσια τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες  με κάθε πρόσφορο μέσο: Η εργατική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

                     
Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες δηλώνει τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους εργάτες του Νεωρίου, της Βιοσύρ, της Τυποκυκλαδικής  και τους καλεί  στην Πανσυριανή Εργατική Συνέλευση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε την αντίδρασή μας  στην επίθεση του μαύρου μετώπου ΝΔ -ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ -Ε.Ε.- ΔΝΤ και των αφεντικών
         
Απαγόρευση των απολύσεων. Δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς.
Δωρεάν Υγεία – Δωρεάν Παιδεία για όλους
Πανσυριανή πανεργατική – πανδημοσιοϋπαλληλική συνέλευση συντονισμού δράσης, την Τετάρτη 
8 Φλεβάρη, στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.