Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ Έκκληση προς τον Πάπα για στήριξη της Ελλάδας

  Να μεσολαβήσει υπέρ των Ελλήνων, οι οποίοι βρίσκονται «σε τραγική κοινωνική κατάσταση» καλεί τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, σεβασμιότατος Φραγκίσκος Παπαμανώλης, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Il Messaggero, ζητώντας επίσης τη βοήθεια των καθολικών εκκλησιών των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και του Βατικανού.

«Ελπίζω ότι η έκκλησή μου θα μπορέσει να φτάσει στον Πάπα. Χρειαζόμαστε βοήθεια για να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους. Η κοινωνική κατάσταση είναι τραγική», δηλώνει στην Il Messaggero ο σεβασμιότατος, σχολιάζοντας τις συνέπειες των μέτρων λιτότητας που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση υπό την πίεση της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Ο σεβασμιότατος που είναι επίσκοπος Σύρου διευκρινίζει ότι το τοπικό νοσοκομείο δεν έχει θέρμανση, την ώρα που η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, ότι τα ταμεία της εκκλησίας είναι σχεδόν άδεια και ότι αναγκάστηκαν να πουλήσουν ακίνητη περιουσία για να απαλλαγούν από τους νέους φόρους.

Ο σεβασμιότατος εκφράζει τη λύπη του που οι επισκοπές άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν προσφέρουν την αλληλεγγύη τους. «Ενημερώσαμε επίσης την Συνέλευση των Ανατολικών Εκκλησιών στο Βατικανό. Απευθύναμε εκκλήσεις. Μέχρι στιγμής τίποτα. Φαντάζομαι ότι διαβάζουν τις εφημερίδες και γνωρίζουν τι συμβαίνει!», σημειώνει στη συνέντευξη αυτή.

«Εμείς οι καθολικοί είμαστε μια μικρή μειονότητα στην Ελλάδα, αλλά έχουμε προσφέρει τη συμβολή μας στην κοινωνία», καταλήγει ο σεβασμιότατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.