Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Όχι στο κλείσιμο της Εργατικής Εστίας

Τα σωματεία Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Αποκεντρωμένη Διοίκηση), ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Ν. Κυκλάδων και η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη Σύρο καταγγέλλει την πρόθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου να καταργήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.


Με το κλείσιμο των οργανισμών αυτών, όχι μόνο θα βρεθούν στην ανεργία πάνω από 1000 εργαζόμενοι, αλλά, σε εποχή οικονομικής κρίσης που πλήττει κυρίως τον κόσμο της εργασίας, μεταξύ άλλων, θα μείνουν στον αέρα τα δάνεια χιλιάδων εργαζομένων, υπάρχει κίνδυνος να περάσουν οι κατοικίες του ΟΕΚ στις τράπεζες και να σταματήσει η επιδότηση του ενοικίου για χιλιάδες εργαζόμενους.

Επίσης, θα κλείσουν εκατοντάδες βρεφονηπιακοί σταθμοί, θα σταματήσει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και θα χαθούν τα χρήματα που τόσα χρόνια πλήρωναν οι εργαζόμενοι για τις κοινωνικές παροχές των οργανισμών αυτών.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του ΟΕΚ και του ΟΕΕ και καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τα σχέδιά της.

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.