Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Όλοι στους δρόμους

Η καταιγίδα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού που υπέγραψαν με το νέο μνημόνιο τα τρία κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, εκτός από την πλήρη ισοπέδωση των μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις και το ξεπούλημα της χώρας, περιλαμβάνει ρητά και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού καθώς και των περιοχών που απολαμβάνουν ακόμα μέχρι σήμερα ειδικό φορολογικό καθεστώς.
Η διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκωβίτη, που δόθηκε στη σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι δεν θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές της νησιωτικής Ελλάδας, δεν πείθει κανένα, αφού στο κείμενο του μνημονίου περιλαμβάνονται σαφώς οι προτάσεις του ΔΝΤ για τις αλλαγές του φορολογικού μας συστήματος και ανάμεσα τους και την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου. Άλλωστε η τελική διατύπωση αυτών των αλλαγών θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2012, οπότε θα ψηφιστεί ο νέος φορολογικός νόμος. Ισως υπολογίζει ο κ. Πλασκωβίτης ότι τότε δεν θα είναι ο ίδιος στην κυβέρνηση για να χρειαστεί να διαψεύσει τον εαυτό του.
Τα τρία κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σ' αυτή την κατάπτυστη συμφωνία είναι υπόλογα απέναντι στον ελληνικό λαό και οι ηγεσίες τους θα κληθούν να λογοδοτήσουν όταν ο λαός μέσω των αυθεντικών εκπροσώπων του, θα αναλάβει τις τύχες της χώρας μας.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή να σταματήσουν τις κινήσεις εκτόνωσης και να συστρατευτούν με τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, με όλο το λαό, για να μην περάσουν οι πολιτικές φτωχοποίησης της χώρας και της κοινωνίας, για να μην περάσει η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Τους καλούμε να ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς ταλαντεύσεις, διαρκείς κινητοποιήσεις με κλείσιμο των υπηρεσιών, με συμμετοχή στις μαζικές συγκεντρώσεις, με αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή και στους αρμόδιους υπουργούς. Όλα τα άλλα αποτελούν ανώδυνους λεονταρισμούς χωρίς κανένα αντίκρυσμα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, του Νοτίου Αιγαίου σε όλα τα νησιά, να συμμετάσχουν μαζικά, ειρηνικά, ενωτικά στις κινητοποιήσεις του τριήμερου και όλων των επόμενων ημερών!

            ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.