Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Tρείς πίτες για έναν οργανισμό "

Σε λίγες μέρες το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας θα συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012.
Ενός προϋπολογισμού με μεγάλες περικοπές, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, που με μεγάλη δυσκολία καλύπτει ακόμη και τις μισθολογικές ανάγκες των εργαζομένων του Δήμου και των οργανισμών του, ΦΟΣΔΑ, ΟΠΑΣ και ΟΠΑΚ.
Μάλλον όμως στον ΟΠΑΚ ( ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) δεν έχουν αντιληφθεί τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μια όπως είδαμε αυτή την εβδομάδα στις οθόνες μας, από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Πρόεδρος έκοψε την πίτα του οργανισμού δύο φορές…. και μία που δεν είχε  καλέσει τις κάμερες, σύνολο τρείς .
Στον Ερμή στις 23/1/2012 σε μια τελετή που θύμισε στους τηλεθεατές την εποχή των <παχιών αγελάδων>, τότε που έρρεε και κατασπαταλιόταν το κρατικό χρήμα με  αποτέλεσμα την σημερινή άθλια κατάσταση.
Στη Ζοζεφίνα στις 25/1/2012 παρουσία Δημάρχου και δυο εκ των Αντιδημάρχων
(ο ένας εκ των οικονομικών του Δήμου μας),
Και  την 20/1/2012 στο χώρο του ΚΑΠΗ Ερμούπολης, σε μια σεμνή τελέτη, ως είθισται, παρουσία των μελών του ΔΣ, των εργαζομένων στον οργανισμό ,του Δημάρχου και του ενός Αντιδημάρχου εκ των οικονομικών του Δήμου.

Σύνολο τρείς πίτες για έναν οργανισμό και τις δύο είχαν την τιμή να προλογίσουν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος.

Εάν προσθέσουμε και τις πίτες που είχαν είδη κόψει τα παράρτημα των μελών του ΚΑΠΗ παρουσία της προέδρου του οργανισμού φτάνουμε στις επτά.

Επτά πίτες για έναν οργανισμό  και για το ένα του παρακλάδι που εμπεριέχονται τα ΚΑΠΗ, γιατί στο άλλο παρακλάδι. στην παιδεία, η πίτα είχε κοπεί από πέρσι το καλοκαίρι με την αναβολή-κλείσιμο του Βρεφικού Σταθμού, μια που στο φετινό μειωμένο προϋπολογισμό του οργανισμού το κονδύλι των 200.000 ευρώ- που δεν χρησιμοποιήθηκε πέρσι, ως δια μαγείας εξαφανίστηκε μέσα στα πλαίσια της οικονομίας και της καλής διαχείρισης που υπάρχει.
Κυρία Πρόεδρε και Κύριοι αναρωτιόμαστε εάν έχετε αντιληφθεί την πραγματικότητα.
Συνεχίζεται και εκμεταλλεύεστε τα μέλη των ΚΑΠΗ διοργανώνοντας  προβεβλημένα shows με την αιτιολογία <να μη στερήσουμε κι αυτή τη διασκέδαση από του παππούδες> για την προσωπική σας προβολή, προβαίνοντας σε δαπάνες που δεν ήρθαν καν στο ΔΣ του οργανισμού και δεν υπάρχει απόφαση, με τα περισσότερα μέλη του ΔΣ να μαθαίνουν για τις φιέστες, από συγγενικά τους πρόσωπα η από  τις οθόνες της TV και με χρήματα που θα πληρωθούν μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2012.
Συνεχίζεται και λειτουργείται μονομερώς και συγκεντρωτικά χωρίς να αφουγκράζεστε τον παλμό και τις δυσκολίες των καιρών. Βρίσκεται εύκολη λύση για την εισροή χρημάτων στα ταμεία των θυγατρικών σας την επιβολή ειδικού τέλους στο νερό 10% ανά έτος μέχρι να φτάσει στο 30% πετώντας την δικαιολογία στου Δημότες < για μελλοντικά έργα και μελέτες>.
Κόβεται επτά πίτες για το ένα μόνο παρακλάδι στο ένα νομικό πρόσωπο, για τις δύο νοικιάσατε χώρο, θα πληρώσετε την διαφορά της συμμετοχής των μελλών των ΚΑΠΗ και ολόκληρο το αντίτιμο των εκλεκτών καλεσμένων σας όπως είδαμε στην τηλεόραση για τον οργανισμό που μοιράζει καθημερινά σε πενήντα συμπολίτες μας  φαγητό (γεύματα αγάπης) αναγνωρίζοντας ίσως τις ευθύνες σας.
Για τον οργανισμό που ανέστειλε-έκλεισε τον βρεφικό σταθμό με την δικαιολογία <τόσα χρήματα για 9 παιδιά>, τιμή σας.
Με τι χρήματα θα πληρωθούν όταν ο προϋπολογισμός του 2012 δεν φτάνει ούτε για τους μισθούς των εργαζομένων?
 Δεν πιστεύουμε να χρησιμοποιήσετε το γνωστό τρυκ της ΔΕΥΑΣ, επιβολή ειδικού τέλους και  αν ναι πώς θα το ονομάσετε ειδικό τέλος σπατάλης και προβολής?
Τι θα πείτε τότε στον κόσμο?
Τα μέλη των ΚΑΠΗ σας ενημερώνουμε, έχουν την γνώση μέσα από τις εμπειρίες της ζωής τους, να ζουν καλά κάθε καλή στιγμή  και να την χαίρονται, γι αυτό και πέρασαν καλά, ειδικά στο πάρτι του Ζοζεφίνα, γιατί καλά περνούσαν και πριν γίνει ενιαίος ο Δήμος στις κατά καιρούς συγκέντρωσης τους.
Δεν τους κάνατε καμία χάρη και αυταπατάστε αν νομίζετε ότι θα σας έχουν και υποχρέωση.
Υποχρέωση του Ενιαίου Δήμου είναι να συνεχίσει ότι βρήκε και να μην το απαξιώνει, ειδικά δε να μην το εκμεταλλεύονται προσωπικά ορισμένοι.
Υποχρέωση του Ενιαίου Δήμου είναι να αφουγκράζεται τον κτύπο της καρδιάς του Δημότη του, να μην τον κοροϊδεύει, να μην τον εκμεταλλεύεται, να σέβεται τα χρήματα που με δυσκολία πλέον πληρώνει να είναι δίπλα του και στην ΠΑΙΔΕΙΑ και στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να καταλάβει ότι περάσαμε σε μια άλλη εποχή.
Ευθύνη του Δήμου είναι να χτυπήσει την ανεργία, να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης μέσα από την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος και όχι με τη διάλυση που μας οδηγεί.
Κυρία Πρόεδρε και Κύριοι ίσως έτσι λειτουργήσει ο οργανισμός ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, υπεύθυνα, συνετά και κυρίως σεμνά, οι σημερινές συγκυρίες απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση των πραγμάτων.

                  ΣΥΡΟΣ -ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.