Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Καμπάνα 21 χρόνων σε π. υπάλληλο της Νομαρχίας Κυκλάδων για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχίας Κυκλάδων καταδικάσθηκε από το Εφετείο Αιγαίου σε 21 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία 1810 επιταγών, ύψους 300.000 ευρώ, που αφορούσαν προνοιακά επιδόματα τη δεκαετία 1990-2000.

Στην υπόθεση είχαν εμπλακεί άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα καταδικάσθηκε σε 12 χρόνια και οι δύο άλλοι συνεργοί σε 7 χρόνια με αναστολή. Η πρώην διευθύντρια είχε απολυθεί από τη Νομαρχία με απόφαση των αρμόδιων πειθαρχικών συμβουλίων και αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας,, τον Αύγουστο του 2000, όταν και διαπιστώθηκε η πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

 Σιωπή στην Σύρο από τα ΜΜΕ

Η υπεξαίρεση έγινε επί θητείας Παναγιώτη Ρήγα και τα ποσά που είχαν υπεξαιρεθεί τότε, ήταν σε δραχμές. Η υπάλληλος που καταδικάσθηκε και φυλακίσθηκε, εργάζονταν τότε ως προϊστάμενη στη Δ/νση Υγείας και Πρόνοιας στην Σύρο. Η υπόθεση εκδικάσθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και απασχόλησε έντονα την κοινωνία της Σύρου. Εντύπωση προκάλεσε, ότι παρά τον μεγάλο θόρυβο που ξέπσασε, κανένα ΜΜΕ του νησιού δεν πρόβαλε ούτε στο ελάχιστο το γεγονός, ουσιαστικά, αποσιωπώντας αυτό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες από τις αρχές του νησιού έκαναν παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, προκειμένου να αποκρύψουν την υπόθεση.

πηγή  http://web.naxosnow.gr/?p=3693

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.