Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Δυναμική λαϊκή απάντηση στην επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο


 

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε δυναμική διαδήλωση στην Σύρο κατά της επίσκεψης Παπανδρέου, του πρωθυπουργού του μνημονίου.

Μια επίσκεψη η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι τελευταία στιγμή, για να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία να αντιδράσουν σε αυτή την πολιτική ,που στην ουσία τους στερεί κάθε δικαίωμα στο μέλλον.

Παρόλα αυτά ο κόσμος της Σύρου έδωσε δυναμικά παρόν. Από τις 10:00 το πρωί φοιτητές και μαθητές και όσο περνούσε η ώρα εργαζόμενοι και σωματεία συγκέντρώθηκαν στην κεντρική Πλατεία της Σύρου επιφυλάσσοντας "θερμή" υποδοχή στον πρωθυπουργό.

Με κυρίαρχα συνθήματα "Ούτε ΔΝΤ,ούτε και ΕΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ", "Έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ" , "Κλέφτες", οι διαδηλωτές επί ώρες παρέμειναν στην πλατεία. Είναι μοναδικές οι στιγμές κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός εξέρχεται από το κτίριο και χαιρετάει χαμογελαστός τους είκοσι κλακαδόρους, ενώ στο βάθος ακούγονται οι αποδοκιμασίες και τα συνθήματα του κόσμου.

Οι δυνάμεις καταστολής επέδειξαν τρομερή βιαιότητα, χτυπώντας δεκαπεντάχρονους μαθητές και πολίτες, ενώ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα η κεντρική πλατεία να μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Παρόλη την καταστολή, ο κόσμος παρέμεινε εκεί για πέντε συνεχόμενες ώρες περίπου, ενώ επί ένα δίωρο η πόλη είχε μετατραπεί σε αληθινό πεδίο μάχης.

Η πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής. Μόνο μέ άγρια καταστολή μπορεί ο πρωθυπουργός να έρθει σε μια πόλη 15.000 κατοίκων.

Ο σύλλογος μας κληθηκε μαζί με την Α ΕΛΜΕ σε σύσκεψη από την υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου. Καταγγείλαμε την υφυπουργό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα με τις δηλώσεις ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις δημιουργήσε κλίμα αυταρχισμού και ότι δε μπορούμε να συζητήσουμε μαζί της, τη στιγμή που η κυβέρνηση χτυπά στο δρόμο τους μαθητές μας. Αποχωρήσαμε, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ κι τώρα το σχεδιασμό του νέου σχολείου που συναντά την καταδική όλης της κοινωνίας.

1 σχόλιο:

  1. τόσα χημικά κοντά σ ένα νηπιαγωγείο & ένα δημοτικο!!!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.