Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ε.Λ.Μ.Ε. Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ “Μόνοι περιφερόμενοι είναι οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης, οι κλακαδόροι και οι δυνάμεις καταστολής”


 Η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων χαιρετίζει την αποφασιστική απάντηση του λαού της Σύρας στη στημένη κυβερνητική φιέστα που επιχειρήθηκε να στηθεί στο νησί μας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν από το πρωί στην πλατεία Μιαούλη να διαδηλώσουν ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης που οδηγούν τον εργαζόμενο σε εξαθλίωση και αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη του κεφαλαίου, καθώς και στη συμμετοχή της Ελλάδας στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στο λαό της Λιβύης.
Και η απάντηση της κυβέρνησης ήταν η χρήση αστυνομικής βίας, εκτεταμένη χρήση χημικών, συλλήψεις, τραυματισμοί μαθητών καταστάσεις πρωτόγνωρες για το νησί μας. Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Πεταλωτή «περί περιφερόμενων αγανακτισμένων πολιτών» και η αναπαραγωγή τους από μερίδα των ΜΜΕ φανερώνουν την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης. Μόνοι περιφερόμενοι είναι οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης, οι κλακαδόροι  και οι δυνάμεις καταστολής. Οι πολίτες αυτής της πόλης, οι πολίτες αυτής της χώρας θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την πολιτική που υπονομεύει το σύνολο των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων.
Δυστυχώς απ’ αυτόν τον αγώνα απουσιάζει το Εργατικό Κέντρο το οποίο επιλέγει να βρίσκεται με την πλευρά της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και καλούμε όλους τους εργαζομένους σε κοινό πανεργατικό  αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε γονείς, εργαζόμενους, επαγγελματίες που προστάτεψαν τους μαθητές από την αστυνομική βία, αλλά και απέτρεψαν ενδεχόμενη προβοκάτσια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.