Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΣΥΡΑ ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ Μ΄ΟΝΕΙΡΟ Απορρίφθηκε η ένσταση της παράταξης ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΥΡΑ

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου, με την υπ’αριθμόν 16/21-2-2011 απόφασή του, απέρριψε την εκδικασθείσα στις 17-12-2010 ένσταση υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένη Σύρα», επικεφαλής της οποίας είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Απέργης. Η ένσταση επιζητούσε ν’αφαιρείτο η έδρα της Δημοτικής μας Κίνησης «ΣΥΡΑ με λογισμό και μ’όνειρο», την οποία κατέχουμε δια του επικεφαλής μας και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέα Τζίνη, και να προστίθετο στην «Ενωμένη Σύρα».
Κατά τη γνώμη μας – και όπως είχαμε μ’επιχειρήματα δημοσίως προβλέψει – η, εντεκασέλιδη,  απόφαση του Δικαστηρίου δεν εδέχθη βέβαια αυτό που, κατ’ουσίαν, ζητούσε η ένσταση: Να εφαρμοζόταν ο κατηργημένος εκλογικός νόμος του 2006 κι όχι ο εν ισχύ νόμος του 2010!... Αναμένεται ότι και η έτερη ένσταση, την οποία είχε καταθέσει με τους ίδιους στόχους και τα ίδια «επιχειρήματα» ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Σύρος Δύναμη Ανάπτυξης» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πάπιτσης εναντίον της Δημοτικής μας Κίνησης, ομοίως θ’απορριφθεί απ’το Δικαστήριο.
Ευελπιστούμε ότι οι ανωτέρω δύο Δημοτικές Παρατάξεις θα παύσουν  την περαιτέρω δικαστική προσφυγή εναντίον μας  - πράγμα που τους προτείνουμε δημοσίως.  Πέραν των άλλων, οι εκτιμήσεις περί πολυφωνικής συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο ως νέας, θετικής κατάστασης για τους Συριανούς και το νησί μας, αν μη τι άλλο, πρέπει να συνοδεύονται κι από ανάλογες, κι όχι καταστρατηγούσες αυτές τις εκτιμήσεις, πράξεις των εκφραστών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.